Návrhy
      Zpráva
      19. listopadu 2021

Výtěžek z Continental vyhlídkového kola jsme předali Naději Otrokovice

• Koncern Continental letos 8. října oslavil 150 let od svého založení v německém Hannoveru.
      • Otrokovický závod slavil toto výročí celodenní rodinnou akcí s hudebními koncerty na náměstí Míru a provozem vyhlídkového Continental kola před výrobním areálem.
      • V rámci dotovaného vstupného si mohli zájemci zakoupit charitativní jízdenku za cenu 20 korun.
      • Celý výtěžek 170 tisíc korun byl předán otrokovické pobočce neziskové organizace Naděje.

Otrokovice, 19. listopadu 2021. Společnost Continental 8. října letos oslavila 150 let od svého vzniku a založení v roce 1871 v Hannoveru. Oslavy tohoto výročí si připomínaly i otrokovické společnosti koncernu Continental – Continental Barum, Continental výroba pneumatik a Continental High-tech Tyres.

U příležitosti tohoto významného milníku byl v září v rámci Zlín Film Festivalu připraven rodinný den na náměstí Míru včetně koncertu skupin Lake Malawi a No Name.

V měsíci říjnu se oslavy přesunuly do Otrokovic. V narozeninový den byl pro všechny zaměstnance připraven dárek a občerstvení. Výraznou dominantou, která vyrostla na parkovišti společnosti bylo 33 metrů vysoké vyhlídkové kolo. To během celého měsíce října každý den vozilo zájemce o nevšední zážitek, kdy bylo možné mohli vidět celý firemní areál z ptačí perspektivy a také zhlédnout narozeninovou laserovou animaci na administrativní budově.

Pro zaměstnance a jejich rodinné příslušníky byl provoz a jízda na vyhlídkovém kole zdarma, na volné vstupenky, jež všichni předem obdrželi. Zájemci z řad veřejnosti mohli využít dotovaného jízdného a zakoupit si vstupenku za 20 korun. Od začátku provozu vyhlídkového Continental kola bylo avizováno, že výtěžek z prodeje charitativních vstupenek půjde pro zajištění služeb a provozu sociálně terapeutické dílny pro lidi se zdravotním a kombinovaným postižením neziskové organizace Naděje Otrokovice.

Za celý měsíc říjen bylo provozovatelem vyhlídkového Continental kola přijato více než 11 tisíc volných zaměstnaneckých vstupenek a prodalo se 8500 charitativních jízdenek. Z čehož vyplývá, že pro potřeby otrokovické Naděje bylo vybráno 170 tisíc korun.

„Ještě před spuštěním provozu vyhlídkového Continental kola jsme avizovali, že vybrané finanční prostředky budou předány Naději Otrokovice a interně jsme měli mnoho tipů, jak vysoká tato částka může být. Výsledek byl pro všechny velkým překvapením a jsme velice rádi, že výtěžek předčil naše očekávání,“ zmínil jednatel společnosti Libor Láznička při setkání s Pavlem Polákem, ředitelem otrokovické pobočky Naděje.

Dárkový šek předali osobně jednatel společnosti Libor Láznička a virtuálně i Jan Černošek řediteli Naděje Otrokovice Pavlu Polákovi ve čtvrtek 18. listopadu při krátkém setkání.

Pavel Polák byl velmi potěšen, že Naděje Otrokovice může využít všech vybraných prostředků: „Především bych rád poděkoval vedení vaší společnosti za to, že naši organizaci vybrala jako ten subjekt, který obdrží celou finanční částku z provozu kola. Velký dík pak samozřejmě patří všem těm, kteří jízdy absolvovali a zakoupili si charitativní vstupenky.“

Společné setkání bylo poznamenáno současnou covidovou situací, ale i tak se oba pánové pobavili o tom, jakým způsobem čelí pandemii průmyslová firma a jak nezisková organizace s klienty s mnohými zdravotními komplikace a hendikepy. Závěrem si pánové popřáli mnoho zdraví a z vedení otrokovického Continentalu zaznělo ujištění o další podpoře této neziskové organizaci.

Dostupné dokumenty

Zobrazit více Zobrazit méně