Návrhy
    Přejděte přímo na
      Zpráva
      30. listopadu 2018

Zaměstnanci společnosti Continental Barum vyrobili 400miliontou osobní pneumatiku

• Jubilejním pláštěm je pneumatika o rozměru 245/35 R19 SportContact 6 pro SUV vozidla.
      • Ceremoniálu se zúčastnil i představitel nejvyššího vedení koncernu Continental, šéf Manufacturing & Logistics Tires.
      • Počtu 500.000.000 osobních radiálních pneumatik společnost může vyrobit opět za dalších pět let.

Otrokovice, 30. listopadu 2018 - Otrokovická společnost Continental Barum je největším výrobcem osobních, nákladních, autobusových a industriálních plášťů koncernu Continental. Ke spojení českého tradičního výrobce s koncernem Continental došlo 1. března 1993.

Na konci ledna 2014 oslavili všichni zaměstnanci společnosti Continental Barum významný milník novodobé historie firmy, a to vyrobení 300.000.000 osobních pneumatik. Od té doby uplynuly čtyři roky a deset měsíců a na kontě přibylo dalších sto milionů vyrobených osobních plášťů. Ve čtvrtek 29. listopadu byla pneumatika vylisována ve výrobní hale High-Tech 2. Na dokončovně osobně jubilejní plášť zhlédnul a zkontroloval pan Bernhard Trilken, šéf Manufacturing & Logistics Tires koncernu Continental spolu s kolegy z dokončovny a z vedení otrokovické společnosti.

Jednatel společnosti Libor Láznička při této příležitosti řekl: „400.000.000 je ohromný počet vyrobených výrobků. Za to děkuji všem našim zaměstnancům, nejen z výrobních provozů, ale také z dalších odborných útvarů. Bez jejich práce bychom nemohly toto množství vyrobit.“

A Michal Drábek, ředitel Výroby PLT k tomu doplnil: „Pro mě je to neuvěřitelné číslo a jsem rád, že jsem byl celou dobu při tom.“

Již od soboty 24. listopadu probíhala on-line projekce odpočítávání pneumatik, které zbývají do vyrobení 400miliontého kusu. Každou minutu se v otrokovické pneumatikárně vyrobí 42 kusů pneumatik ze segmentu osobních pneumatik. Na čísle 400.000.000 se projekce zastavila ve čtvrtek 29. listopadu v odpoledních hodinách.

Slavnostního dne si mohli užít i zaměstnanci z výrobních provozů, kteří se na výrobě tohoto úctyhodného množství pneumatik podíleli. Ve třech občerstvovacích stáncích byly pro zaměstnance v průběhu všech čtyř směn servírovány čokoládové donuty připomínající pneumatiku a káva.

Při stávajících výrobních plánech, které činí cca 20 milionů osobních plášťů ročně, můžeme očekávat, že další významný milník, 500.000.000 pneumatika bude vyrobena koncem roku 2023.

Continental vyvíjí pokrokové technologie a nabízí služby pro udržitelnou a provázanou mobilitu lidí a jejich majetků. Technologická společnost založená roku 1871 nabízí bezpečná, účinná, inteligentní a cenově dostupná řešení pro vozidla, stroje, dopravu a přepravu. V roce 2017 dosáhla společnost Continental obratu 44 miliard eur a v současné době zaměstnává více než 244 000 pracovníků v 61 zemích a trzích.

Divize Pneumatiky má v současné době celosvětově 24 výrobních a vývojových závodů. Široký sortiment výrobků a neustálé investice do výzkumu a vývoje významně přispívají k hospodárnosti a ekologicky efektivní mobilitě. Jako jeden z předních světových výrobců pneumatik s 52 000 zaměstnanci vytvořila divize Pneumatiky v roce 2017 obrat ve výši 11,3 milardy eur.

Continental AG je v České republice zastoupen výrobními, výzkumnými a prodejními jednotkami v Adršpachu, Brandýse nad Labem, Frenštátě pod Radhoštěm, Jičíně, Meclově, Otrokovicích, Ostravě a Trutnově. Slovenskou republiku zastupují výrobní závody Púchov, Zvolen a Dolné Vestenice. Celkem v Česku a na Slovensku koncern Continental zaměstnává již více než 20 000 pracovníků.

Dostupné dokumenty

Výroba 400 000 000 pneumatiky

V Otrokovicích jsme už vyrobili 400 000 000 osobní radiální plášť.

Zobrazit více Zobrazit méně