Návrhy
      Zpráva
      21. prosince 2017

Známe výrobní výsledky společnosti Continental Barum za rok 2017

• Pravidelná zimní odstávka ve společnosti Continental Barum začala 18. prosincem.
      • Výrobní linky a strojní zařízení se po vánočních preventivních údržbách nebo opravách opět rozjedou 3. ledna 2018.
      • I v letošním roce byly splněny výrobní plány všech výrobkových segmentů.
      • Podpisem dodatku kolektivní smlouvy bylo uzavřeno letošní kolektivní vyjednávání.
      • Pro rok 2018 je garantováno navýšení mzdových tarifů o 7 % v tarifní a nadtarifní části včetně individuální prémie.

Otrokovice, 21. prosince 2017 – Rok 2017 ve společnosti Continental Barum byl slušným rokem jak z pohledu naplnění kapacit, tak i plnění plánu výroby. Výrobní plány byly splněny ve všech výrobkových segmentech, ve výrobě osobních i nákladních plášťů, ale i ve výrobě vulkanizačních forem.

V roce 2017 se vyrobilo téměř 20 730 000 kusů plášťů pro osobní vozidla (PLT). V průběhu jara 2018 to bude již rekordních 400 milionů osobních pneumatik celkově vyrobených v Otrokovicích od spojení s německým koncernem Continental. Vznik společného podniku se datuje od 1. března 1993 což bude již 25 let.

Pro letošní rok byl v kategorii plášťů pro nákladní automobily (CVT)plánováno o 127 tisíc nákladních plášťů více než v roce 2016. Vyrobeno jich bylo pět kusů nad počtem 1 280 000. I v příštím roce vzroste výroba nákladních pneumatik o dalších téměř 180 tisíc plášťů ve srovnání s rokem 2017. Průmyslových a speciálních plášťů (CST) bylo vyrobeno přes 125 tisíc kusů. Výroba industriálních plášťů se pro příští rok navýší o 10 tisíc kusů. V roce 2015 započal strategický expanzní projekt výroby nákladních a průmyslových plášťů v Otrokovicích, který počítal s postupných navyšováním produkce. Tento postupný nárůst výroby je možný v nové, v roce 2016 otevřené, výrobní hale. Ke konci roku 2017 zde již byly využívány kapacity všech nainstalových výrobních zařízení.

Výroba forem náležící pod strojírenskou divizi Continenal Molds and Machinery, taktéž svůj letošní plán, 1200 kusů forem pro vulkanizaci osobních plášťů, naplnila. Na duben příštího roku je plánováno slavnostní otevření přístavby strojírenské haly s moderními 3D tiskárnami pro výrobu lamel.

Závěr roku bývá tradičně ve společnosti Continental Barum spojován také s kolektivním vyjednáváním. V průběhu listopadu se poprvé sešly vyjednávací týmy nad posledním dodatkem pětileté kolektivní smlouvy společnosti, platným pro rok 2018.

Zobrazit více Zobrazit méně