Suggestions
  Go directly to

   Primeni znanje i stekni iskustvo!

   Ako si student završne godine fakulteta ili master studija, sigurno razmišljaš o početku svoje karijere. Pridruži nam se u našem R&D centru!

   Praksa u našem istraživačko-razvojnom centru omogućava plaćeno stručno osposobljavanje i priliku da stekneš znanja u praksi uz mentorstvo. Tvoje radno vreme može po tvome izboru biti šest ili osam sati svakog radnog dana, a trajanje programa je šest meseci sa mogućnošću produžetka.

   Šta te očekuje tokom trajanja programa?

   • Praktično iskustvo
   • Rad sa najnaprednijim tehnologijama
   • Međunarodno radno okruženje
   • Kontinuirana podrška mentora
   • Mogućnost ponude ugovora o radu

   Zainteresovan/a kako izgleda praksa u R&D centru #Continental_NoviSad? Nastavi čitati kako bi saznao/la iskustva naših koleginica i kolega.

   Mi smo tim i najbolje funkcionišemo zajedno

   Kako je izgledala tvoja praksa u R&D centru kompanije Continental, koliko je trajala i na koji način je doprinela da se razviješ kao profesionalac i lično.

   Moja praksa u Continental-u je trajala 4 meseca, i bila je sjajana uvertira za ono sto predstoji. Od prvog dana svako od nas dobija OnBoarding plan, koji daje okvirne informacije i plan toka same prakse. U toku prakse dobijamo smernice i upoznajemo se detaljnije sa projektima, funcionalnostima i zadacima koje cemo da obavljamo. Pored sjajnog mentora i tima koji su mi uvek bili na raspolaganju za bilo kakvo pitanje ili pomoc, zaista nisam imala nikakvih poteskoca. Moram da istaknem da je atmosfera u nasem mladom timu zaista odlicna te mi motivacije nije zafalilo ni u jednom momentu.

   Koje su najvrednije lekcije koje si naučila tokom prakse i kako si ih primenila u svakodnevnom radu nakon što si dobila stalno zaposlenje?

   Istakla bih mozda dve stvari - prvo da je organizacija jako bitna. Ono sto je meni pomoglo da skratim vreme obavljanja zadataka danas su beleske koje sam tokom prakse pravila.

   A drugo, mozda jos bitnije sto sam naucila jeste da smo mi tim, i da najbolje funckionisemo kada radimo zajedno. Ovde niko od nas ne ocekuje da dodjemo na praksu sa silnim iskustvom, i okej je pogresiti, jer bas tada najbolje i ucimo.   

   Koji bi savet dala budućim mladim praktikantima koji teže da se pridruže našoj kompaniji i ostvare sličan put od prakse do stalnog zaposlenja?

   Bas zato bih mladim praktikatima porucila da ne treba da imaju bilo kakav strah kada dodju, da budu radoznali, vredni i sigurna sam da ce ih to dovesti kasnije i do stalnog zaposlenja.

   Kako bi opisala svoje Continental iskustvo u jednoj rečenici?

   Kompanija koja tezi konstantnom napretku, puna prilika kako za profesionalni tako i za licni razvoj

   Praksa kao prilika da radiš na izazovnim projektima

   Kako je izgledala tvoja praksa u R&D centru kompanije Continental, koliko je trajala i na koji način je doprinela da se razviješ kao profesionalac i lično?

   Moja praksa u Continental-u je trajala je 6 meseci, i za to vreme sam imao priliku da upoznam sjajne ljude i vrhunske inženjere sa kojima i danas radim.  Od početka sam bio ubačen na pravi komercijalni projekat i to je meni bilo od velikog značaja. Naučio sam šta sve jedan takav projekat nosi sa sobom, komunikacija sa ostalim disciplinama i project menadžerima, organizacija i podela posla unutar softverskog tima, odgovornost koju nosi svako ko je zadužen za razvoj svog dela koda. To su neke stvari sa kojima se ne bih susreo da sam dobio da radim neki izolovani "studentski projekat" koji se neće zapravo koristiti. Ukratko dobio sam sve tehničke i organizaciono procesne veštine da odmah nastavim sa radom posle prakse.

   Koje su najvrednije lekcije koje si naučio tokom prakse i kako si ih primenio u svakodnevnom radu nakon što si dobio stalno zaposlenje?

   Jedna od najvrednijih je definitivno to da se ne plašim da pitam za nešto ako nisam siguran ili ne znam sam. Kada god sam se našao u nekoj nedoumici ili dilemi kako nešto treba da se uradi mogao sam da pitam nekog starijeg kolegu koji zna odgovor, ili bar zna da me uputi do nekog drugog ko može da mi pomogne. To isto važi i sada, od mene kao juniora se ne očekuje da znam sve i mogu da potražim pomoć ako mi zatreba. Na praksi sam naučio kako da organizujem svoje vreme u skladu sa svojim obavezama i zadacima, što je svakako bitno u mom svakodnevnom radu. Takođe, naučio sam da pravim mnogo dobru salatu.

   Koji bi savet dao budućim mladim praktikantima koji teže da se pridruže našoj kompaniji i ostvare sličan put od prakse do stalnog zaposlenja?

   Dobili ste šansu, sada budite uporni i verujte u sebe. Nemojte da se plašite da postavljate pitanja i trud se na kraju uvek isplati.

   Kako bi opisao svoje Continental iskustvo u jednoj rečenici?

   Tim odličnih inženjera i još boljih ljudi koji zajedno rade na budućnosti transporta.