Sugestii
    Navigare directă la
      Știri
      14 iulie 2022

Anvelope Continental cu poliester fabricate din sticle PET reciclate sunt disponibile în toată Europa

• Anvelopele Continental cu tehnologie ContiRe.Tex pot fi acum comandate de către dealerii din toată Europa
      • PremiumContact 6, EcoContact 6 și AllSeasonContact în cinci dimensiuni sunt echipate fiecare cu tehnologia durabilă ContiRe.Tex

Hanovra, Germany, Timișoara, România, 14 iulie 2022. Anvelopele Continental care conțin poliester din sticle PET reciclate sunt acum disponibile pentru toți dealerii din Europa. Continental a adus tehnologia ContiRe.Tex, care poate înlocui complet poliesterul convențional din carcasa anvelopei, în producția de serie în aprilie 2022. În prezent, producătorul de anvelope premium oferă trei modele în cinci dimensiuni fiecare cu poliester din sticle PET reciclate: PremiumContact 6, EcoContact 6 și anvelopa pentru toate anotimpurile AllSeasonContact.

În septembrie 2021, Continental a dezvăluit pentru prima dată tehnologia special dezvoltată ContiRe.Tex. Folosește fire de poliester, care sunt obținute din sticle PET uzate, fără etape chimice intermediare și nereciclate în niciun alt mod. Acest lucru face tehnologia mult mai eficientă decât alte metode standard de procesare a sticlelor PET în fire de poliester de înaltă performanță.

Sticlele folosite pentru tehnologie provin exclusiv din regiuni fără un ciclu închis de reciclare. Un set de anvelope standard pentru autoturisme folosește materialul din aproximativ 40 de sticle PET reciclate. Anvelopele cu tehnologia ContiRe.Tex au un logo special pe peretele lateral („Conține material reciclat”).

PremiumContact 6 CRM

EcoContact 6 CRM

AllSeasonContact CRM

225/45R17 91Y

205/55R16 91V

205/55R16 91H

225/40R18 92Y

195/65R15 91V

225/45R17 94V

235/45R18 98Y

205/60R16 96H XL

205/60R16 96H

235/40R19 96Y

185/65R15 88H

215/65R16 102V

245/40R19 98Y XL

235/55R18 100V

235/55R19 105V

Continental dezvoltă tehnologii și servicii inovatoare pentru mobilitatea sustenabilă și interconectată a oamenilor şi a bunurilor acestora. Compania cu profil tehnologic fondată în 1871 oferă soluții sigure, eficiente, inteligente și accesibile pentru autovehicule, mașini, trafic și transport. Continental a realizat în 2021 o cifră de afaceri de 33,8 miliarde de euro și are în prezent peste 190.000 de angajați în 58 de țări și piețe. În 8 octombrie 2021, compania a aniversat 150 de ani de la înființare.

În perioada 1999 - 2021 Continental a investit peste 2 miliarde de euro în activităţile din România. Toate cele trei domenii de activitate ale companiei sunt reprezentate în România. Continental deţine șase unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab şi Iaşi. Compania are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. La finalul anului 2021, Continental avea peste 17.500 de angajaţi, din care peste o treime reprezentată de ingineri și informaticieni și va continua să angajeze în funcție de viitoarele proiecte.

Documente disponibile

Miodrag Hojda

Purtător de cuvânt Continental România

Klaus Engelhart