Sugestii
    Navigare directă la
      Știri

Centrul de cercetare și dezvoltare al Continental din Sibiu a ajuns la 1.000 de ingineri

• Continental Sibiu își consolidează poziția pe piață
      • Nouă clădire de birouri destinată centrului de inginerie, în următorii ani

Sibiu, 29 august, 2017. Pe o piață aflată într-o continuă creștere, compania de tehnologie Continental își consolidează poziția în Sibiu și ajunge la 1.000 de ingineri angajați în cadrul centrului de cercetare și dezvoltare. În acest an, locația Sibiu (centrul de inginerie și unitatea de producție) a ajuns la o echipă de 3.800 de persoane.

La centrul de inginerie sunt dezvoltate proiecte inovative care vizează cele mai noi tendințe din industria automotive. „Suntem extrem de bucuroși să primim în echipa noastră al 1.000-lea inginer. Dimensiunea actuală a locației este rezultatul performanței extraordinare obținute de echipa din Sibiu, performanță care a generat atragerea de noi proiecte și responsabilități în cadrul fiecăruia dintre cele cinci departamente care își desfășoară activitatea aici. Inginerii din Continental generează o dezvoltare a sistemelor din vehicule prin crearea de soluții software de pionierat. Printre produsele dezvoltate, testate și fabricate la Sibiu se găsesc sisteme de frânare, suspensii pneumatice, unități de control electronic destinate cutiilor de viteză automate, unități de control electronic amplasate în interiorul automobilelor, cum ar fi controlul scaunelor sau al oglinzilor, sisteme de asistență avansate pentru conducătorii auto”, a explicat Dr. Liviu Balan, coordonatorul centrulului de cercetare și dezvoltare din Sibiu.

​​​​​​​

“Continental s-a poziționat ca un angajator progresist și atractiv în industria automotive, un avantaj competitiv fiind accesul angajaților la tehnologiile de vârf din domeniu, la proiecte dezvoltate local cu impact semnificativ în industrie, cu responsabilități integrale în cadrul organizației din Sibiu, precum și o varietate de oportunități de carieră, cum sunt cele de expert, project manager sau alte poziții de conducere” a declarat  Mihaela Trifa, manager resurse umane în cadrul centrului de inginerie al Continental în Sibiu.

În următorii ani, la Sibiu va fi construită o nouă clădire destinată activității de cercetare și dezvoltare, formată din birouri și laboratoare cu o suprafață de aproximativ 12.000 mp, iar echipa  urmează să crească cu aproximativ 1.000 de noi colegi.

Documente disponibile

Afișare mai multe Afișare mai puțineless