Sugestii
    Navigare directă la
      Știri
      24 martie 2021

Continental a inițiat deschiderea a două centre publice de vaccinare în țară, la Timișoara și Sibiu

• Continental România are peste 20.100 de angajați
      • Centrele sunt disponibile pe platforma națională, https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare

Timișoara, Sibiu, 23 martie 2021. Continental, companie tehnologică, s-a implicat și continuă să se implice în proiectele care aduc beneficii comunității din care face parte. Astfel, compania susține deschiderea de centre publice de vaccinare în locațiile unde își desfășoară activitatea, a inițiat deja demersuri necesare cu autoritățile locale și a asigurat amenajarea și utilarea spațiilor date în folosință.

De astăzi, la Timișoara și în Sibiu, două noi centre publice de vaccinare încep să primească persoanele care s-au programat aici.

La Timișoara se deschide un nou centru de vaccinare înființat și utilat cu sprijinul Continental Automotive în colaborare cu Bega Group, Direcția de Sănătate Publică Timiș și Primăria Timișoara. Costurile pentru infrastructura, amenajarea și utilarea noului centru public de vaccinare au fost suportate de Continental Automotive Timișoara, în timp ce Bega Group a pus la dispoziție spațiul.

“Continental este alături de comunitatea din care face parte încă de la începutul activității sale în Timișoara, precum și în celelalte locații din țară. Pandemia de coronavirus a adus provocări noi pentru toată lumea: angajați, cetățeni, autorități, insituții publice și companii private. Și mai ales când e vorba despre sănătatea și siguranța oamenilor, compania noastră nu stă de o parte, ci identifică imediat oportunități și soluții de a veni în ajutor, de a iniția și/ sau contribui la varii proiecte în folosul societății. Cea mai recentă colaborare pe care am inițiat-o și implementat-o împreună cu autoritățile este centrul public de vaccinare care se deschide astăzi în Calea Buziașului. Acesta este cel de-al doilea centru public de vaccinare realizat cu sprijinul Continental, celălalt fiind anunțat deja săptămâna trecută la Sibiu. Ne dorim ca eforturile noastre, ale tuturor, să ducă la diminuarea infectărilor în rândul populației”, a spus dr. Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental România.

Noul spațiu realizat cu ajutorul Continental este amplasat în complexul comercial din sensul giratoriu Calea Buziașului, nr. 11 și este disponibil tuturor persoanelor care doresc să se vaccineze, prin programare pe platforma națională https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare, pe lista de așteptare.

Persoanele programate pentru vaccinare pot ajunge în acest loc atât cu mașina personală, cât și folosind mijloacele de transport în comun – liniile de autobuz expres 2 sau cele de tramvai: 4, 8 și 9 care ajung la stațiile din sensul giratoriu din Calea Buziașului.

“Solidaritatea mediului privat pentru susținerea autorităților în lupta împotriva răspândirii coronavirusului aduce avantaje mari întregii comunități pentru a reveni cât mai curând la normal. Cu ajutorul Continental, Primăria Timișoara a amenajat în sud-estul orașului un centru de vaccinare care oferă condiții excelente pentru desfășurarea campaniei de vaccinare. În acest fel am crescut numărul fluxurilor de vaccinare și încurajăm cât mai mulți oameni să se imunizeze împotriva coronavirusului”, a spus Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

La inițiativa Continental, tot de astăzi, se deschide un centru de vaccinare în incinta din Sibiu a companiei. Costurile pentru infrastructura noului centru public de vaccinare au fost suportate de către Continental Sibiu. Centrul este amplasat la intrarea în compania Continental Sibiu, în parcarea A1, și dispune de locuri de parcare pentru toți cei care vin la vaccinare cu mașina personală. Persoanele programate pentru vaccinare pot folosi și mijloacele de transport în comun – liniile de autobuz 11, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, care ajung la stația SC Continental.

Modalitatea de înscriere în platformă este cea standard: din contul personal, oricine poate opta să se vaccineze în centrul pe care îl preferă. Data și ora vor fi comunicate în urma înscrierii pe lista de așteptare, prin SMS și e-mail. Odată cu programarea pentru doza inițială, se va genera automat şi programarea pentru rapel. Înscrierea pe lista de așteptare se poate face și prin programare telefonică, la numărul unic național 021.414.44.25 sau prin programare prin medicul de familie.

Documente disponibile

Afișare mai multe Afișare mai puțineless