Sugestii
    Navigare directă la
      Știri

Continental Anvelope extinde tehnologia de tratare a emisiilor olfactive in fabrica din Timisoara

• Investiție de 4 milioane de euro în tehnologia ce prevede Oxidare Termică Regenerativă
      • Continental a finalizat în 2016 prima etapă a investiției în tehnologia de reducere a mirosului specific producției de anvelope
      • Continental a investit peste 460 milioane de euro în fabrica din Timișoara
      • Compania are peste 2.500 de angajați în unitatea de producție

Timișoara, 15 mai 2018. Continental, companie tehnologică, va investi 4 milioane de euro pentru extinderea sistemului de Oxidare Termică Regenerativă, o tehnologie folosită pentru reducerea emisiilor olfactive în fabrica de anvelope din Timișoara. Investiția se concentrează pe reducerea percepției mirosului specific producției de anvelope în perimetrul adiacent fabricii. Continental a realizat teste pilot asupra soluției tehnice începând din decembrie 2013. În 2016, compania a finalizat punerea în aplicare a proiectului, iar acum se doreste extinderea aceastei tehnologii. „Această investiție face parte din strategia noastră de dezvoltare durabilă, care se axează, în continuare, pe eficiență, productivitate și protecția mediului înconjurător“, a declarat Sorin Samonid, directorul general Continental Anvelope Timișoara.

În plus, pentru creșterea eficienței, în perioada următoare, fabrica de anvelope din Timișoara a depus la autoritățile competente cereri modificarea unor hale. „Continental Anvelope Timișoara nu își va mări volumul de producție. Am depus la Primăria Timișoara cereri de autorizare pentru demolare și reconstrucție hală, avizate pozitiv de autoritățile locale. Hala nou construită va fi folosită pentru stocarea semicomponentelor și pentru recompartimentarea si eficientizarea productiei la volumul de productie actual, fără impact asupra mediului. Vreau să subliniez faptul că prin aceste investiții volumul de producție al fabricii nu va crește “, a declarat Sorin Samonid.

Dosarul depus spre aprobare conține avizul pozitiv din partea Agenției Județene pentru Protecția Mediului care arată că hala ce urmează a fi construită și activitatea desfășurată acolo nu au un impact negativ asupra mediului.

Începând cu anul 2015, Continental a demarat acest proiect, pentru implementarea unui sistem de tratare a emisiilor olfactive, în care a investit peste 10,5 milioane de euro. Rezultatele măsurătorilor realizate după punerea în funcțiune a acestor echipamente, unele dintre ele prototipuri pentru industria producătoare a anvelopelor, arată o reducere semnificativă a percepției mirosului specific producției de anvelope în imediata vecinătate a perimetrului fabricii, de până la 80%.

Echipamentul denumit ”Oxidare Termică Regenerativă” (RTO) distruge compușii organici volatili apăruți în cadrul procesului de producție prin oxidarea lor la temperatură înaltă.

Continental Anvelope Timisoara este prima și cea mai mare investiție a grupului în România. Compania investește constant în tehnologie pentru îmbunătățirea calității proceselor și produselor sale; în plus, compania  se implică permanent în dezvoltarea de noi tehnologii de protecție a mediului, precum și de ergonomie. În cei 18 ani de activitate la Timișoara, Continental a investit peste 460 milioane de euro în fabrica sa de anvelope și a creat peste 2.500 de locuri de muncă. Continental Anvelope Timișoara a produs și livrat, până în prezent, 200 de milioane de anvelope clienților din Europa și din întreaga lume.

Compania produce în Timișoara o gamă largă de anvelope, cu dimensiuni între 13 și 20 de țoli, în linie cu cerințele pieței, incluzând anvelope UHP (Ultra High Prerformance – de înaltă performanță), anvelope inovatoare pentru automobile electrice, precum și anvelope pentru vehicule comerciale ușoare (VAN).

Documente disponibile

Afișare mai multe Afișare mai puțineless