Sugestii
    Navigare directă la
      Știri

Continental Anvelope publică rezultatele măsurătorilor de mediu pentru primul semestru din 2019

• Continental realizează periodic măsurători de monitorizare și evaluare a calității factorilor de mediu, în conformitate cu prevederile autorizației de mediu
      • Valorile măsurate în primele șase luni ale anului 2019 pentru parametrii stabiliți se situează sub valoarea-limită legală

Timișoara, 11 iulie, 2019. Continental, companie tehnologică, continuă pașii făcuți în direcția de a susține o dezvoltare naturală a mediului înconjurător. În acest sens, fabrica de anvelope din Timișoara efectuează monitorizări trimestriale și semestriale ale unei serii de parametrii definiți pentru emisiile atmosferice, pentru evacuările de ape uzate și pentru aerul ambiental. Aceste monitorizări vizează conformarea la valorile-limită stabilite prin legislația în vigoare în domeniu.

Valorile au fost monitorizate și evaluate în perioada 27 februarie – 15 iunie 2019, cu laboratoare abilitate si acreditate RENAR (Asociația de Acreditare din România). Rezultatele măsurătorilor din fabrica de anvelope se încadrează în valoarea-limită legală, situându-se mult sub această valoare.

Autorizația de mediu nr. 11349 din data de 29 aprilie 2013, revizuită la data de 26 august 2016 și validă până în 29 aprilie 2023, prevede ca fabrica de anvelope din Timișoara să monitorizeze emisiile din aerul înconjurător, imisiile la limita de proprietate, calitatea apelor uzate deversate în rețeaua de canalizare a municipiului, precum și calitatea apelor pluviale deversate în rețeaua pluvială. Indicatorii care se urmăresc sunt: COV (compuși organici volatili) exprimați ca echivalent benzen, pulberi, particule în suspensie PM10 (pentru aer), pH, CCOCr, azot amoniacal, fosfor total, materii în suspensie, substanțe extractibile în solvenți organici, produse petroliere (pentru apa uzată).

Rezultatele măsurătorlior pot fi consultate în fișierul .pdf din anexă.

Compania Continental investește constant în tehnologie pentru îmbunătățirea calității proceselor și produselor sale; în plus, compania se implică permanent în dezvoltarea de noi tehnologii de protecție a mediului, precum și de ergonomie. În cei 18 ani de activitate la Timișoara, Continental a investit peste 460 milioane de euro în fabrica sa de anvelope și a creat peste 2.500 de locuri de muncă. Continental Anvelope Timișoara a produs și livrat, până în prezent, 200 de milioane de anvelope clienților din Europa și din întreaga lume.

În Timișoara, compania produce o gamă largă de anvelope, cu dimensiuni între 13 și 20 de țoli, în linie cu cerințele pieței, incluzând anvelope cu valoare ridicată pentru automobile premium,  anvelope inovatoare pentru automobile electrice, precum și anvelope pentru vehicule comerciale ușoare (VAN).

Documente disponibile

Afișare mai multe Afișare mai puțineless