Sugestii
    Navigare directă la
      Știri

Continental înființează o echipă de pompieri la Timișoara

• 22 pompieri, 42 voluntari și două autospeciale vor deservi platforma Continental Anvelope, precum și împrejurimile
      • Serviciul asigurat de Continental va putea interveni și în județ la solicitarea I.S.U. Banat
      • Investiția companiei în noul serviciu depășește 1.8 milioane de lei

Timișoara, 10 aprilie, 2019. Continental, companie tehnologică, a înființat un serviciu privat de urgență, care va putea deservi atât fabrica de anvelope din Timișoara, cât și împrejurimile și, la nevoie, întreg județul. Continental Anvelope Timișoara a investit peste peste 1.8 milioane lei în acestă stație de pompieri.

Noul serviciu asigură un nivel de siguranță pe întreaga noastră platformă industrială, prin îmbunătățirea timpilor de reacție și intervenție în eventualitatea unui incendiu. În plus, datorită echipei suficient de numeroase și a celor două autospeciale de intervenție, putem acționa și în restul județului, în caz de situații de urgență, la solicitarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Banat, a declarat Sorin Samonid, directorul fabricii de anvelope Continental din Timișoara.

Investiția acoperă achiziția a două autospeciale de intervenție, a celorlalte echipamente necesare echipelor de intervenție, precum și amenajarea viitoarei remize de pompieri pe teritoriul companiei. Alături de constituirea serviciului de pompieri, a fost asigurată și o rezervă de apă care să acopere necesarul chiar și în momentele când sistemele sunt afectate de anumite calamitați sau defecțiuni tehnice (cutremur, întreruperi alimentare electrică etc). Dotarea tehnică actuală permite intervenția și la înălțimi mari, care înainte nu erau accesibile.

Echipa noastră este alcătuită în acest moment dintr-un cadru tehnic PSI, un șef serviciu, 10 șoferi de autospecială și 10 servanți pompieri angajați. Pentru a participa la intervenții, atât privind limitarea și stingerea incendiilor, cât și pentru deblocarea și salvarea unor persoane în cazul unei situații de urgență, au mai fost calificați ca servanți pompieri cu cumul de funcții un număr de 42 de angajați Continental din ariile de producție. Personalul calificat din echipa de intervenție este instruit cu o frecvență lunară, a declarat Nadia Ciuhat, manager ESH (Mediu, Siguranță și Sănătate) în cadrul fabricii de anvelope.

Continental Anvelope Timișoara a produs și livrat către clienții săi la nivel global peste 220 milioane de anvelope. Compania produce în  capitala Banatului o gamă largă de anvelope, cu dimensiuni între 13 și 20 de țoli, în linie cu cerințele pieței, incluzând anvelope de înaltă performanță (UHP - Ultra High Performance), anvelope inovatoare pentru automobile electrice, precum și anvelope pentru vehicule comerciale ușoare (VAN).

Documente disponibile

Afișare mai multe Afișare mai puțineless