Sugestii
    Navigare directă la
      Știri
      28 februarie 2017

Continental inițiativele internaționale privind cadrul juridic pentru conducerea automatizată

• Conducerea automatizată la un nivel înalt pe autostradă este viabilă din punct de vedere tehnic până în 2020, dar lipsesc atât cadrul juridic, cât și canalele radio disponibile pe termen lung
      • Compania de tehnologie Continental inițiază următorii pași pentru cadrul juridic necesar în scopul realizării următoarelor niveluri ale conducerii automatizate
      • Acceptarea se bazează în principal pe standarde ușor de înțeles în ceea ce privește dialogul dintre om și autovehicul

Hanovra 28 februarie 2017. Zero accidente, conducere confortabilă, aer curat - mobilitatea viitorului ascunde șanse semnificative. Compania de tehnologie Continental lucrează în mod intens la posibilitățile ca șoferul să fie asistat de un sistem electronic de conducere. Șofatul înalt automatizat ar trebui să permită conducătorului auto să aibă și alte activități în afară de cea de conducere în timpul deplasării pe autostradă și să-i ofere, prin urmare, timp liber la volan. Conform legislației actuale, acest lucru nu este posibil în mare parte la nivel mondial. Continental inițiativa țărilor G7 pentru un cadru juridic unitar și avertizează în acest sens respectarea reglementărilor naționale. Experții din cadrul companiei de tehnologie recomandă o rețea radio fiabilă pentru schimbul de date între autovehicule și infrastructură și reguli clare pentru un dialog clar între mașină și șofer în situații dificile din trafic.

„Progresul tehnic depinde de un cadru juridic actual”, avertizează Kurt Lehmann, Corporate Technology Officer (CTO) în cadrul Continental, referitor la reglementările legale învechite. Deși se dorește ca prin intermediul „Viziunii Zero”, până în anul 2050, să nu mai existe pierderi de vieți omenești în urma producerii accidentelor de circulație, temele cu privire la utilizarea inteligentă a autovehiculelor nu sunt luate în considerare în textele legilor din prezent. „Accidentele sunt de domeniul trecutului. Acest lucru rămâne însă o utopie dacă normele rutiere nu iau în considerare implementarea tehnologiilor moderne sau dacă posibilitățile tehnice sunt prea puternic limitate”, declară Lehmann.

Conducerea automatizată extinde posibilitățile șoferului

„Conducerea automatizată nu limitează confortul și siguranța șoferului. Noua tehnică îmbunătățește atractivitatea traficului rutier”, declară Lehmann. „În plus, extindem orizontul autovehiculelor cu interconectare cu un al șaselea simț.”

Cu asemenea informații din trafic primite de la alte mașini sau de la infrastructură, pot fi detectați din timp participanții la trafic din curbe sau din vârful unei rampe care nu sunt vizibili. „Amestecarea periculoasă a datelor poate apărea dacă un canal radio important pentru transmiterea rapidă a datelor privind traficul rutier este utilizat și de către alte servicii”, declară Lehmann. De aceea, pentru un plus de siguranță mobilă, Continental realizează implementarea promptă a unei lățimi de bandă exclusive de 5,9 Gigahertzi pentru traficul rutier.

Șoferul și pasagerii rămân prioritatea

Trebuie clarificat că și atunci când vine vorba de conducere automatizată este clar cine poartă răspunderea. Neînțelegerile privind funcțiile parțial automatizate se pot sfârși tragic în caz de dubii. „Cât timp un autovehicul nu este autonom în trafic, iar omul trebuie să poată prelua rolul șoferului la un moment dat, trebuie să se asigure că acest lucru este realmente posibil”, explică Guido Meier-Arendt, managerul departamentului de experți din cadrul Continental pentru dialogul între șofer și autovehicul. În afară de activitatea proprie la aceste scenarii de transfer, compania de tehnologie se bazează și pe un cadru juridic. Acesta trebuie să asigure că șoferul este informat obligatoriu folosindu-se cel puțin două simțuri - de exemplu, vizual și auditiv - despre reluarea activității de condus. Pentru ca în timpul unei conduceri automatizate șoferul să fie informat la timp, sistemul electronic al mașinii trebuie să știe care este starea actuală a conducătorului auto. În funcție de activitatea pe care șoferul o desfășoară, în afară de condus, dialogul cu șoferul poate fi adaptat astfel încât acesta să fie în măsură să preia la timp controlul asupra autovehiculului.

Orașele trebuie să fie pregătite pe termen lung

De asemenea, orașele trebuie să fie pregătite pe termen lung pentru automatizare. „Mașinile inteligente interacționează cel mai bine cu semnale de trafic inteligente”, declară Lehmann. Prin schimbul de date cu autovehiculele, circuitele de semafoare „inteligente” vor fi, de exemplu, în măsură să se adapteze la intensitatea traficului. „Abia atunci când infrastructura conectată la rețea comunică cu mașinile, devine dintr-un impas digital al infrastructurii din oraș o autostradă de date suplimentară pentru o siguranță și un confort sporite și, nu în ultimul rând, pentru emisii reduse.”

Acum este rândul legiuitorului - inginerii lucrează la nivel mondial la intensitate maximă

Progresul rapid la nivel global în ceea ce privește tehnologiile automatizate pentru traficul rutier înseamnă întotdeauna sarcini urgente pentru legislație. Explicarea întrebărilor privind responsabilitatea, crearea structurilor moderne și permiterea produselor testate sunt ultimele obstacole ale conducerii automatizate. Imediat ce este elaborată o bază legală clară și fără echivoc la nivel internațional și este aplicabilă tuturor regulamentelor legale naționale, șoferii vor beneficia rapid de noile funcții. Planificarea preconizează punerea în aplicare a conducerii complet automatizate începând cu anul 2025. Conducerea complet automatizată permite șoferului să predea sistemului când dorește controlul volanului, de exemplu atunci când se deplasează pe autostradă.

Documente disponibile

Afișare mai multe Afișare mai puțineless