Sugestii
    Navigare directă la
      Știri

Continental investeste in tehnologia laser in fabrica sa de productie a tevilor de aer conditionat din Timisoara

• Producția de țevi de aer condiționat este pregătită să livreze clienților produse sudate prin tehnologie laser
      • Investiția se ridică la peste 2,1 milioane de euro
      • Prietenoasă cu mediul: consum mai mic de resurse și emisii de CO2 reduse semnificativ
      • „Echipa din Timișoara a transformat această provocare într-un proiect inovator de succes“, spune Maik Niewoehner, director general Contitech România.

Timișoara, 8 noiembrie 2018. Continental, compania tehnologică, este pregătită să livreze țevi de aer condiționat sudate prin tehnologie laser mulțumită unei investiții în echipament de ultimă generație în fabrica sa ContiTech din Timișoara. O instalație laser dedicată sudării tubulaturii pentru sistemele de aer condiționat ale mașinilor a fost dezvoltată de o echipă din cadrul fabricii din Timișoara.

Mașina are la bază tehnologie laser de top și poate suda conectori pentru toate tipurile de linii de climatizare, inclusiv ventili de umplere. Conceptul nu a fost gândit doar pentru producția de serie, ci și pentru activități de cercetare-dezvoltare în domeniul sudării cu laser.

„Ne pasă de mediul înconjurător și vom reduce cât mai mult posibil consumul de resurse naturale și emisiile de CO2, în timp ce oprirea poluării apei și reducerea spațiului de producție aduc și ele mari beneficii“, explică Silviu Oană, inginer de proces în cadrul Contitech România, cel care a dezvoltat echipamentul împreună cu echipa sa. „Înlocuind sudura clasică, în care folosim flacără, cu cea laser, eliminăm consumul a 700.000 de litri GPL pe an. Acest consum ar genera o temperatură de 50 de grade în hala de producție și o emisie de 420.000 m3 de dioxid de carbon (CO2) în atmosferă. Datorită noului proces, nu mai este necesară răcirea halei de producție prin intermediul sistemelor de aer condiționat și este diminuat astfel consumul de energie electrică“, adaugă Silviu Oană.

Procesul sudării cu laser este semnificativ mai rapid prin comparație cu cel tradițional. Piesele rezultate sunt reci și pot fi procesate imediat, fără a fi necesari timpi de răcire. Prin urmare, nu mai este consumată apa necesară răcirii pieselor, iar spațiul în hala de producție este mai bine organizat și mai curat datorită acestui proces.

Echipa din Timișoara a transformat această provocare într-un proiect inovator de succes. Este doar începutul. Până la finalul anului, vom pune în funcțiune alte două mașini cu laser, pregătite să livreze produse de cea mai înaltă calitate clienților noștri din întreaga lume, a declarat Maik Niewoehner, director general Contitech România.

Investiția în tehnologia laser depășeste 2 milioane de euro.

Fabrica din Timisoara, deschisa în 2002, este una dintre cele șapte fabrici Continental din România. Aici se produc țevi pentru sistemul de aer condiționat al mașinilor, pentru sistemul de servodirecție și control al șasiului, dar și curele de transmisie și de distribuție. Anual, in unitatea de productie din Timișoara sunt fabricate aproximativ 24 de milioane de piese.

Documente disponibile

Afișare mai multe Afișare mai puțineless