Sugestii
      27 mai 2022

SportContact 7 - Red Dot Award și iF DESIGN AWARD

• SportContact 7 - Red Dot Award și iF DESIGN AWARD
      • Jurii internaționale au fost convinse de formă, funcție și designul industrial inovator

Timișoara, 27 mai, 2022. Când vine vorba de estetică în sectorul anvelopelor, accentul cade adesea automat pe jante. Dar SportContact 7 de la Continental demonstrează acum că anvelopele pot oferi performanțe excepționale în ceea ce privește forma, funcția și designul. Noua anvelopă sport a companiei fondate în Hanovra a câștigat două dintre cele mai prestigioase premii internaționale de design – Red Dot Award: Product Design și iF DESIGN AWARD.

„Suntem foarte fericiți că anvelopa noastră sportivă emblematică nu numai că a reușit să convingă fanii cu performanța sa, ci și că experții în design din întreaga lume ne-au recunoscut munca oferindu-ne aceste distincții”, a declarat Enno Straten, directorul departamentului Strategie, Analytics și Marketing pentru anvelope de schimb în regiunea EMEA.

În timpul dezvoltării acestui produs, experții în design au urmărit trei obiective principale: în primul rând, să dezvolte o „generație următoare” credibilă pentru linia lungă de anvelope de succes SportContact; în al doilea rând, inovațiile dezvoltate ar trebui făcute vizibile în cel mai bun mod posibil; iar în al treilea rând, liniile de design a trebuit să fie aliniat cu cel al mașinilor sport moderne.

Renumita distincție Red Dot pentru design de produs
      În „căutarea unui design bun și a inovației”, cei 48 de membri internaționali ai Juriului Red Dot 2022 au analizat în mod expert, individual și cuprinzător fiecare dintre produsele prezentate din 60 de țări pentru Distincția Red Dot: Product Design.

Doar acele produse care i-au convins pe experți prin calitatea lor remarcabilă a designului au fost premiate – inclusiv Continental SportContact 7. Potrivit juriului, companiile premiate au stabilit noi standarde în industria designului cu lucrările lor. Dr. Peter Zec, inițiator și CEO al Red Dot, a comentat despre competiția din 2022: „Anul acesta am fost deosebit de impresionat de creativitatea evidențiată de produsele premiate. Că există încă modele care surprind ca formă și funcționalitate este cu adevărat impresionant și lăudabil”.

SportContact 7 se impune printre aproape 11.000 de produse înscrise în competiție

Anvelopa sportivă de performanță ridicată a câștigat, de asemenea, anul acesta iF DESIGN AWARD, devenind unul dintre câștigătorii etichetei de design de renume mondial. A fost premiată la disciplina „Produs”, categoria „Automobil/Vehicul”. iF DESIGN AWARD este acordat o dată pe an de cea mai veche instituție independentă de design din lume, iF International Forum Design GmbH. Anvelopa SportContact 7 i-a impresionat pe cei 132 de membri independenți ai juriului internațional de experți, în special prin forma și funcția sa inovatoare.

Numărul candidaților a fost mare: jurații au trebuit să acorde râvnitul premiu celui mai bun produs dintre aproape 11.000 de lucrări din 57 de țări.

Despre distincția Red Dot

Red Dot Design Award este una dintre cele mai mari competiții de design din lume. În trei discipline, participanții depun produse, lucrări de comunicare și mărci, precum și prototipuri și concepte. Premiul „Red Dot” reprezintă la nivel internațional calitatea bună a designului. Pentru mai multe informații, vizitați www.red-dot.de.

Despre distinția iF DESIGN

Din 1954, iF DESIGN AWARD este o marcă recunoscută la nivel mondial când vine vorba de design excelent. Brandul iF Design este stabilit la nivel internațional ca simbol al excelenței în design. iF DESIGN AWARD este unul dintre cele mai importante premii de design din lume. Onorează realizările din toate disciplinele: design de produs, ambalaj, comunicare și servicii, arhitectură și design interior, precum și concept profesional, experiență de utilizator (UX) și interfață cu utilizatorul (UI). Toate intrările premiate vor fi prezentate pe www.ifdesign.com și publicate în aplicația iF Design.

Documente disponibile

Miodrag Hojda

Purtător de cuvânt Continental România

Klaus Engelhart