Sugestii
    Navigare directă la
      Știri
      26 februarie 2021

Continental obține rezultate de top la testul realizat pe anvelope de vară în anul 2021 de principalele cluburi auto

• Continental PremiumContact 6 obține două calificative generale „bine” la testul ADAC
      • De asemenea, Semperit Speed-Life 3 a obținut calificativul „bine”
      • ÖAMTC și TCS au dat verdictele „foarte recomandat” și „recomandat”

Timișoara, 26 februarie 2021. Continental PremiumContact 6 a sărbătorit două locuri obținute pe podium la cel mai nou test comparativ pentru anvelope de vară, realizat de clubul auto ADAC din Germania, ÖAMTC din Austria și TCS din Elveția (www.adac.dewww.oeamtc.atwww.tcs.ch ). Atât ADAC, cât și ÖAMTC au acordat anvelopei un impresionant punctaj 2,2.

Testul a implicat 15 anvelope de vară de dimensiunea 205/55 R16 V și a atras laude de la echipa ADAC: „Continental PremiumContact 6 s-a situat printre cele mai bune anvelope la frânarea pe suprafețe uscate. Această anvelopă a permis ca mașina de test să fie pilotată în principal cu mare precizie și a oferit o bună performanță. De asemenea, dintre toate anvelopele testate, anvelopa Continental a obținut cele mai bune rezultate pe carosabil umed. Distanțele scurte de frânare pe care le-a oferit pe beton au fost impresionante și, în plus, a fost una dintre anvelopele cu performanțe remarcabile pe asfalt. În ceea ce privește manevrabilitatea pe suprafețe umede, nu a avut adversari. Nivelurile extrem de ridicate de aderență și capacitatea excepțională de control a obținut pentru aceasta calificative de top pentru manevrabilitate”.

De asemenea, ADAC a acordat anvelopei o evaluare plină de entuziasm, în urma unui test realizat pe 17 modele la dimensiunea 225/50 R17 Y: „Continental PremiumContact 6 se remarcă prin calificativele peste medie obținute la toate categoriile. Aceasta oferă rezerve foarte mari de siguranță pe suprafețele uscate, iar manevrabilitatea sa precisă pe carosabilul umed este remarcabilă”.

Vehiculul de test pentru anvelopele de 16 inch a fost un Golf VII, iar pentru testarea anvelopei de 17 inch experții au ales un Audi A4 Avant.

Continental a primit și alte vești bune, împreună cu afișarea rezultatelor testului realizat cu alte branduri ale Grupului. De exemplu, Semperit Speed-Life 3, cu dimensiunea 205/55 R16 V, a obținut, de asemenea, un calificativ general „bine”. Cei care au testat-o au spus despre ea: „Semperit Speed-Life 3 a dat dovadă de un echilibru deosebit. Pe suprafețe uscate, a impresionat prin nivelul ridicat de precizie și prin distanțele scurte de frânare. În plus, chiar și la temperaturi ridicate ale anvelopei, performanța a scăzut foarte puțin”.

De asemenea, testul s-a realizat și pentru anvelopa Uniroyal RainSport 5, care a obținut un calificativ general „satisfăcător”.

Anumite diferențe în ceea ce privește ponderea pe care au avut-o elementele individuale ale testelor au însemnat că, deși ÖAMTC și TCS au fost de acord cu ADAC în evaluarea anvelopelor, au existat diferențe în calificativele finale pe care le-au acordat. De exemplu, Continental PremiumContact 6 și Semperit Speed-Life 3 în dimensiunea 205/55 R16 V au primit un calificativ general „foarte recomandat” de la ÖAMTC și TCS, în timp ce Uniroyal RainSport 5 a fost evaluat ca fiind „recomandat”.

Compania tehnologică este prezentă și în România. La Timișoara, în 20 de ani de activitate fabrica de anvelope a produs și livrat către clienții săi la nivel global peste 240 milioane de cauciucuri. Compania produce în capitala Banatului o gamă largă de anvelope pentru automobile și vehicule utilitare ușoare, cu dimensiuni între 13 și 20 de țoli, în linie cu cerințele pieței, incluzând anvelope de înaltă performanță (UHP - Ultra High Performance), anvelope inovatoare pentru automobile electrice, precum și anvelope pentru vehicule comerciale ușoare (VAN).

Documente disponibile

Afișare mai multe Afișare mai puțineless