Sugestii
    Navigare directă la
      Știri
      19 martie 2021

Continental oferă stagii plătite de practică pe timpul verii pentru studenți

• Peste 300 de studenți de la facultățile tehnice vor desfășura un stagiu de practică în sediile Continental din țară
      • Programul de anul acesta propune studenților peste 100 de proiecte practice
      • Înscrierile au loc pe site-ul companiei: Practica de vară (continental.com).

Iași, Sibiu, Timișoara, 18 martie 2021. Continental, companie tehnologică, le oferă studenților oportunitatea de a desfășura un stagiu de practică plătit, în special într-un domeniu tehnic, în cadrul programului Summer Practice. Peste 300 de studenți de la facultățile cu profil tehnic vor experimenta, în perioada verii, noi tehnologii din domeniul automotive, punând în practică cunoștințele dobândite în timpul anilor de studiu și beneficiind de sprijinul unui mentor.

În funcție de interesele și de nivelul lor de pregătire, studenții care aplică pentru un stagiu la Continental vor fi implicați în unul dintre cele peste 100 de proiecte practice pe care compania le-a inclus în program, vizând arii de tehnologie din zona de dezvoltare software, hardware, machine learning, security, testare, embedded systems etc.

Pentru mine, programul Summer Practice s-a dovedit a fi cea mai bună alegere în dezvoltarea mea profesională. Am avut șansa să pun în practică cunoștințele pe care le-am acumulat în facultate și să adaug acestora noțiuni noi. Cu ajutorul mentorului și al echipei, am învățat ce este munca în echipă și cum să abordez anumite situații pentru a rezolva probleme apărute. Continental Summer Practice este un pas important în carieră, nu doar datorită cunoștințelor acumulate, ci și prin faptul că am oportunitatea de a participa la dezvoltarea unor tehnologii noi”, spune Tudor, unul dintre participanții ediției de anul trecut a Summer Practice.

În plus față de cunoștințele practice dobândite, studenții se pot familiariza cu modul de lucru într-o companie, începând cu experiența interviului din faza de selecție, până la implicarea în proiecte alături de echipă și evaluarea finală. După finalizarea stagiului, ei pot rămâne în companiei pe o poziție part-time.

„Colaborarea cu universitățile reprezintă un aspect esențial în desfășurarea activității Continental în România, întrucât peste o treime dintre cei peste 20.100 de angajați sunt ingineri și informaticieni în centrele de inginerie și în unitățile de producție din țară. Compania vine mereu în întâmpinerea studenților cu soluții prin care să atragem colegi noi în echipa Continental. Astfel, prin parteneriatul cu mediul universitar identificăm soluții pentru ocuparea pozițiilor disponibile în cadrul companiei și, în același timp, susținem formarea studenților prin stagiatură în timpul verii, burse private și pregătirea lucrării de diplomă alături de specialiști Continental“, a adăugat Lucia Brădean-Iliescu, Head of HR România.

Mai multe detalii despre programul Summer Practice se regăsesc pe site-ul companiei, secțiunea Cariere - Practica de vară (continental.com). Fiecare sediu Continental are un program propriu prin care organizează stagiile.

La Iași sunt disponibile 72 de locuri pentru studenți pentru cele 41 de proiecte practice. Înscrierile au loc până în 21 martie.
      La sediul Automotive din Timișoara sunt propuse 101 de locuri pentru studenți pentru cele 60 de proiecte. Înscrierile au loc până în 28 martie.
      La Sibiu, înscrierile pentru cele 136 de locuri disponibile s-au încheiat. Interviurile și selecția participanților are loc la finalul lunii martie-început de aprilie.

Documente disponibile

Afișare mai multe Afișare mai puțineless