Sugestii
    Navigare directă la
      18 iunie 2021

Continental și Amazon Web Services creează o platformă pentru dezvoltarea de software din industria auto

• Platformele hardware și software modulare standardizate permit actualizări ale funcțiilor pe toată durata de viață a vehiculului
      • Software-ul poate fi dezvoltat și testat mai eficient și mai sigur și lansat direct pe vehicule
      • Cloud-ul AWS de înaltă performanță accelerează procesele de dezvoltare și îndeplinește cele mai stricte cerințe de securitate și conformitate
      • Platforma este deja testată în dezvoltarea de serie a unui producător de automobile și va fi disponibilă și pentru alți clienți începând cu sfârșitul anului 2021
      • „Definim o nouă abordare a dezvoltării arhitecturilor și software-ului pentru vehicule și extindem astfel rolul nostru de lider în domeniul software-ului auto”- Dr. Dirk Abendroth, CTO Automotive Technologies

Timișoara, 18 iunie 2021. Continental și Amazon Web Services (AWS) vor lucra împreună în cadrul unui parteneriat, iar obiectivul colaborării pe termen lung cu AWS, care servește ca furnizor de cloud, este de a dezvolta Continental Automotive Edge (CAEdge) - o platformă modulară de hardware și software care conectează vehiculul la cloud și are o bancă de lucru virtual care oferă numeroase opțiuni de a dezvolta, furniza și oferi mentenanță de software de sistem. Acest lucru va permite conducătorilor auto să integreze funcțiile pe care le doresc în viitor pe toată durata de viață a vehiculului lor, descărcând rapid și ușor actualizările de software.

Cu această platformă, Continental își consolidează rolul de lider în dezvoltarea de arhitecturi și software de ultimă generație pentru vehicule. Aceasta va oferi viitorilor producători de mașini și partenerilor un mediu de dezvoltare pentru arhitectura vehiculelor bazată pe software pe care o pot utiliza pentru a implementa soluții software, senzori și big data într-un inteval de timp mult mai scurt comparativ cu timpul de dezvoltare necesar anterior. Ca urmare, software-ul vehiculului poate fi dezvoltat și testat mai eficient și mai sigur și lansat direct pe vehicule. Pentru a aduce pe piață platforma Continental CAEdge, peste 1.000 de dezvoltatori ai companiei vor exploata întregul potențial oferit de cele mai noi tehnologii, susținut de sprijinul AWS. Platforma CAEdge este deja testată în cadrul dezvoltării de serie a unui producător de automobile și va fi disponibilă altor clienți începând cu finalul anului 2021.

„Software-ul este vârful de lance al inovației în vehicule”, explică Dirk Abendroth, Chief Technology Officer (CTO) din cadrul Continental Automotive. „Cu platforma noastră CAEdge stabilim în industria auto o nouă abordare a dezvoltării de arhitecturi și software pentru vehicule. Am găsit un colaborator puternic în AWS care să ne ajute să îndeplinim această sarcină și vom continua să ne extindem rolul de lider în domeniul de software pentru vehicule”, continuă Abendroth.

O echipă de dezvoltare avansată din centrul de cercetare și dezvoltare al companiei Continental din Timișoara este implicată în acest proiect. Echipa din Romania a fost implicată activ în proiectul CAEdge încă de la lansarea lui. Activitățile sunt legate de definirea și implementarea noii architecturi High Performance Computing (HPC) în vehicule și prelucrarea datelor folosind technici de machine learning în cloud.

În cadrul primului proiect, datele privind camerele și radarele unei flote de vehicule vor fi importate în platforma CAEdge și utilizate ulterior pentru simulări virtuale de conducere automatizată. Cu privire la prelucrarea acestor cantități vaste de date, în special platforma CAEdge oferă un mediu de dezvoltare performant care susține toate etapele dezvoltării sistemelor de conducere automate și autonome, de la colectarea și procesarea informațiilor, de la senzori, până la gestionarea datelor, modelul de instruire și simulare virtuală a actualizărilor de software a vehiculului. Asta înseamnă că pașii individuali de dezvoltare, ce presupuneau câteva săptămâni datorită muncii implicate în transferul de date și algoritmi de instruire, pot fi acum finalizați în doar câteva ore. Acest lucru este posibil prin capacitatea de calcul scalabilă oferită de AWS, precum și prin învățarea automată (machine learning).

„Continental oferă experți în mobilitate și o înțelegere aprofundată a sectorului auto, în timp ce AWS - în calitate de furnizor principal de cloud computing - aduce cu sine accesul la cele mai noi tehnologii de învățare și alte servicii cloud inovatoare. Susținuți de expertiza Continental și a clienților săi, creăm un mediu de dezvoltare care va accelera dezvoltarea sistemelor de conducere automate și autonome,” spune Bill Vass, vicepreședinte in domeniul ingineriei AWS.

Cu platforma Continental, în viitor toți dezvoltatorii și companiile participante vor lucra într-un mediu de dezvoltare standardizat și automatizat cu aceleași instrumente, proceduri de testare și garanții. Clienții vor beneficia în plus de centrele de date AWS și de o rețea dezvoltată pentru a-și proteja informațiile, identitățile, aplicațiile și dispozitivele. AWS oferă o bază pentru îndeplinirea celor mai presante cerințe de securitate și conformitate din prezent, cum ar fi localizarea datelor, protecție și confidențialitate. În practică, acest lucru înseamnă că, atunci când un producător auto dezvoltă o nouă soluție de produs, numai el va avea acces la date și poate acorda drepturi de acces altor companii, cum ar fi, de exemplu, Continental sau unui alt partener de dezvoltare.

Într-un prim pas, Continental și AWS vor instrui cu privire la tehnologiilecloud AWS peste 1.000 dintre cei 20.000 de experți în software și în tehnologii IT ai companiei Continental, cu accent pe învățarea automată, astfel încât să poată continua să îmbunătățească CAEdge și să lucreze împreună cu producătorii de autoturisme la noi soluții de mobilitate.

Continental: un centru software puternic

Aproximativ 20.000 din cei peste 51.000 de ingineri care lucrează pentru Continental sunt deja experți în domeniile software și IT. Continental are deja peste 900 de experți în AI (artificial intelligence) și, până în 2022, va avea aproximativ 1.900. Crearea de valoare prin software înregistrează o creștere procentuală de două cifre în fiecare an. Continental este primul furnizor din industria auto care a furnizat un computer central, pentru seria ID Volkswagen. Furnizorul de mobilitate are deja comenzi de la mai mulți producători de automobile pentru computere performante, comenzi care depășesc 4 miliarde de euro.

Documente disponibile

Afișare mai multe Afișare mai puțineless