Sugestii
    Navigare directă la
      Știri

Continental Sibiu, partener strategic al Universității “Lucian Blaga” din Sibiu

• Continental Sibiu a investit peste 500.000 euro la ULBS in ultimii 6 ani de colaborare
      • În următorii ani, Continental va susține universitatea prin direcționarea sponsorizărilor către echipări de laboratoare, susținerea competițiilor studențești, cursuri și burse pentru studenți
      • Cei doi parteneri se angajează să colaboreze în vederea creșterii cifrei de scolarizare de la Facultatea de Inginerie si Facultatea de Stiinte;

Sibiu, 7 martie 2019. Continental, companie tehnologică, va fi partener strategic al Universității “Lucian Blaga” din Sibiu și în următorii 3 ani. Compania a investit peste 500.000 euro în ultimii 6 ani de colaborare cu universitatea, iar acum își propune dezvoltarea și consolidarea relației cu Facultatea de Inginerie și Facultatea de Știinte. Echiparea laboratoarelor cu tehnologii de ultimă generație, organizarea și susținerea competițiilor studențești la cel mai înalt nivel, precum și inițierea și susținerea de noi cursuri în curricula opțională sunt doar câteva dintre proiectele ce continuă să fie dezvoltate în acest parteneriat strategic.

Cele două instituții vor colabora în vederea creșterii cifrei de scolarizare de la Facultatea de Inginerie și Facultatea de Știinte, la specializările relevante pentru industria automotive. Acest lucru se va întâmpla ca urmare a obiectivelor și a nevoilor de recrutare ale companiei pentru următorii ani. Intenția este de a suplimenta numărul de locuri bugetate și cu taxă pentru a avea mai mulți absolvenți cu competențele cerute pe piața muncii.

Parteneriatul cu Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu a fost întotdeauna o prioritate pentru Continental, iar prin noul contract continuăm să consolidăm această colaborare. Lucrăm la cele mai noi trenduri din industria automotive pentru o mobilitate mai sigură a bunurilor și a persoanelor. Investim în elevi și studenți și ne asigurăm că, prin acțiunile noastre, ajutăm la dezvoltarea pieței de muncă din Sibiu. În acest fel suntem siguri că vom avea candidați competenți și în viitoarea generație. Avem alături universitatea ca un partener de încredere, deschis ideilor venite din partea industriei, cu care am reușit în lunga perioadă de colaborare să avem rezultate foarte bune, a declarat Oswald Kolb, manager general al Continental Sibiu.

Astfel, compania și universitatea au elaborat un nou contract de colaborare care a fost semnat în cadrul unei ceremonii oficiale în 7 martie, la Rectorat. Au participat Astrid Fodor, primar al Sibiului, reprezentanții Universității: Ioan Bondrea, rector al Universității “Lucian Blaga”, Liviu Rosca, decan al Facultății de Inginerie, Angela Banaduc, decan al Facultății de Științe și reprezentanți ai companiei Continental: Oswald Kolb, manager general al locației din Sibiu, Lăcrămioara Dărăban, HR Manager și Liviu Balan, coordonator al Centrului de Cercetare și Dezvoltare de la Sibiu.

Parteneriatul construit alături de Continental, la Sibiu, este exemplul cel mai elocvent al modului în care mediul academic și o companie pot să genereze proiecte care să aducă plus valoare atât companiei și universității, cât și întregii comunități. In cei 15 ani de colaborare, am reusit să dezvoltăm programe care să le ofere studenților perspective concrete pentru construirea unor cariere de succes, în momentul în care vor absolvi facultatea. Fără urmă de îndoială, ne dorim să continuăm acest parteneriat de succes, care să ajute la dezvoltarea pieței de muncă din Sibiu. La aniversarea a 50 ani a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, Continental va fi remarcat ca partener principal, a declarat prof. univ. Dr. ing. Ioan Bondrea, rectorul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu.

Documente disponibile

Afișare mai multe Afișare mai puțineless