Sugestii
    Navigare directă la
      Știri
      19 mai 2022

Ecranul auto dezvoltat de Continental are un mod privat ce reduce distragerea atenției șoferului și oferă divertisment pasagerilor

• Conceptul dinamic al noii tehnologii de afișare permite pasagerului din față să vizioneze videoclipuri fără a distrage atenția șoferului
      • Sub 1% din emisia de lumină ajunge la conducătorul auto
      • Afișajul de confidențialitate, comutabil, îndeplinește cele mai înalte standarde în ceea ce privește contrastul, densitatea luminii, omogenitatea imaginii și eficiența energetică

Timișoara, 19 mai 2022. Continental a dezvoltat un afișaj inovator care permite expunerea dinamică a informațiilor despre vehicul, fie într-un mod privat, fie într-un mod pe care oricine îl poate vedea. Cu noua tehnică, numită Switchable Privacy Display, compania de tehnologie permite pasagerilor din față să folosească conținut multimedia precum videoclipuri sau sistemul de infotainment fără a distrage atenția șoferului de la drum. Dacă este necesar și situația traficului o permite, toți pasagerii vehiculului pot primi opțional acces la acest conținut printr-o simplă comutare.

Tehnologiile convenționale de afișare a informațiilor la bordul mașinii, care până acum au fost oferite în principal pentru pasageri, nu permit comutarea flexibilă la un mod privat. „Vehiculele moderne devin din ce în ce mai mult smartphone-uri pe roți pentru șoferi și pasageri. Distragerea atenției șoferului este încă una dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere. Prin noua noastră soluție de afișare, urmărim, astfel, o experiență digitală care să minimizeze distragerea atenției”, spune Philipp von Hirschheydt, directorul ariei de activitate User Experience din cadrul Continental. „Experiența utilizatorului devine o distincție fundamentală caracteristică și cu un rol important în mobilitatea de mâine. Factorul crucial aici este că oferim și pasagerului din față noi opțiuni de infotainment”.

Specialiști din centrul de cercetare și dezvoltare automotive al Continental din Timișoara au fost implicați în acest proiect, lucrând în echipe internaționale pentru dezvoltarea acestei tehnologii inovatoare.

Distribuția comutabilă a luminii face conținutul invizibil la atingerea unui buton

Deși funcțiile de confidențialitate au fost folosite de ceva timp pentru ecranele laptopurilor, acestea nu erau potrivite și pentru utilizare în sectorul auto. Folosind modul privat, utilizatorii împiedică conținutul să fie vizualizat de către persoanele din imediata lor apropiere.

În timpul dezvoltării noii tehnologii de afișare, Continental a reușit să utilizeze această tehnologie pentru prima dată pentru cerințele speciale ale vehiculului și combinarea luminii în modul de confidențialitate în așa fel încât mai puțin de 1% din emisia de lumină poate ajunge la șofer. Acest lucru nu le afectează atenția la drum. În același timp, ecranul generează o imagine de înaltă calitate pentru pasageri.

Prin activarea sau dezactivarea funcției de confidențialitate, afișajul face conținutul vizibil fie doar pentru pasagerul din față, fie pentru toate persoanele din mașină. „Datorită experienței noastre în tehnologia retroiluminării și a materialelor plastice, display-ul nostru de confidențialitate comutabil include o gamă de componente cheie pe care le-am dezvoltat și pe care le-am fabricat noi înșine”, spune Kai Hohmann, manager de produs pentru soluții de afișare. „Acest lucru ne permite să îndeplinim cele mai înalte cerințe de calitate atât venite de la producătorii de vehicule, cât și de la utilizatori în ceea ce privește contrastul, luminozitatea și omogenitatea imaginii. În plus, vom continua să creștem eficiența energetică până la lansarea acestei tehnologii pe piață, realizând astfel un produs și mai sustenabil”.

Lansarea pe piață a noului ecran de confidențialitate comutabil este planificată pentru 2024.

Documente disponibile

Afișare mai multe Afișare mai puțineless