Sugestii
    Navigare directă la
      Știri

Succes pentru învățământul profesional dual: locurile la clasa Continental au fost suplimentate

• Cele 25 de locuri anunțate inițial au fost suplimentate până la 33 datorită numărului ridicat de înscrieri
      • Continental Sibiu a investit 20.000 de euro într-un laborator care va fi folosit de această clasă
      • La finalul fiecărui an școlar, cei mai buni trei elevi vor primi și câte o bursă de merit, în valoare de 2.000 lei – prima medie, 1.500 lei – a doua medie și, respectiv, 1.000 lei – a treia medie din clasă

Sibiu, 10 septembrie 2018. Continental, companie tehnologică, a inaugurat prima clasă Continental în sistemul de învățământ profesional dual împreună cu Colegiul Tehnic “Independența”, din Sibiu.

Locurile au fost suplimentate datorită numărului ridicat de înscrieri. Astfel, 33 de elevi au început azi școala în clasa Continental. Ei vor studia într-o sală dotată cu toate echipamentele necesare pentru a pune bazele electronicii și electromecanicii. Valoarea investiției în acest laborator se ridică la 20.000 de euro. Elevii vor avea ocazia să aplice noțiunile studiate în cadrul practicii pe care o vor desfășura în cadrul companiei. Deschiderea anului școlar a fost marcată printr-un eveniment special organizat alături de celelalte companii din Asociația Română – Germană. La eveniment a participat si primarul Sibiului, Astrid Fodor.

Elevii vor primi o bursă lunară de 500 de lei: 200 de lei din partea statului și 300 de lei din partea companiei, precum și o bursă de merit care se acordă în funcție de rezultatele școlare. „La finalul fiecărui an școlar, cei mai buni trei elevi vor primi câte o bursă în valoare de 2.000 lei pentru prima medie din clasă, 1.500 lei pentru a doua și, respectiv, 1.000 de lei pentru a treia medie. Prin acordarea acestor burse dorim să îi stimulăm pe elevi să se concentreze asupra școlii și să îi învățăm că munca va fi întotdeauna răsplătită“, a declarat Lăcrămioara Dărăban, directorul de resurse umane al Continental Sibiu.

„Consider că am ajuns la un moment de cotitură în ceea ce privește învățământul profesional în sistem dual. Atât companiile, cât și elevii și părinții înțeleg importanța acestui sistem și cât de benefic este atât pentru angajator, cât și pentru viitorii absolvenți. Ne dorim să creștem tot mai mult în această direcție și să dezvoltăm această poveste de succes“, a spus Mirela Hanea, directorul Colegiului Tehnic “Independența” Sibiu.

În funcție de rezultatele școlare și competențele dobândite pe parcursul perioadei practice, absolvenții vor putea fi angajați în poziția de operator linie producție sau tehnician electromecanic. Compania îi va susține să-și continue calificarea prin intermediul cursului de electromecanic din cadrul Academiei Tehnice Continental și/sau al continuării studiilor la liceu, forma de învățământ seral.

Continental Sibiu a investit peste 320 de milioane de euro din 2003 până în prezent. La Sibiu sunt produse anual în jur de 33 de milioane de unități electronice de control. Unele dintre produsele dezvoltate, testate și produse în Sibiu sunt sistemele inteligente de frânare, sisteme de asistare la condus sau pedala de accelerație care limitează viteza în cazul detectării unui obstacol.

Documente disponibile

Afișare mai multe Afișare mai puțineless