Sugestii
    Navigare directă la
      Știri

80 de elevi din învățământul profesional dual au început azi școala în clasele Continental, la Sibiu

• 80 de elevi au început astăzi școala în 3 clase Continental, în sistem de învățământ profesional dual
      • 125.000 euro vor fi cheltuiți, în total, de Continental Sibiu, în anul școlar 2019-2020, pentru învățământul profesional în sistem dual
      •  Împreună cu Colegiul Tehnic Energetic, Continental a dezvoltat „Technical Academy”, un program de pregătire tehnică, acreditat de către Ministerul Educației Naționale

Sibiu, 9 septembrie 2019.  80 de elevi au început astăzi cursurile în 3 clase Continental, în sistem de învățământ profesional dual, la Colegiul Tehnic „Independența” din Sibiu. Clasei a X-a Continental, specializarea „Electromecanică”, formată din 30 de elevi, i s-au alăturat alte două clase a IX-a, specializările „Electronică și Automatizări” și „Electromecanică”, a câte 25 de elevi fiecare.

În anul școlar 2019-2020, pe lângă suplimentarea locurilor, Continental va cheltui o sumă mai mare de bani: 125.000 de euro, față de aproximativ 75.000, cheltuiți în anul școlar 2018-2019.

Compania menține o legătură strânsă și cu alte instituții de învățământ cu profil tehnic. Elevii Colegiului Tehnic Energetic Sibiu și ai Liceului Tehnologic Cisnădie urmează anual programele de practică în cadrul Continental, unde își efectuează orele de practică de specialitate, iar după absolvire pot beneficia şi de un loc de muncă. Aceste programe vor continua cu success și în anii următori.

Împreună cu Colegiul Tehnic Energetic, Continental a dezvoltat „Technical Academy”, un program de pregătire tehnică, acreditat de către Ministerul Educației Naționale, care oferă un nivel ridicat de calificare pentru angajații care nu dețin o pregătire tehnică. Tipurile de acreditare sunt: tehnician electronist și tehnician electro-mecanic, iar durata de instruire este de 7 luni. La sfârșitul programului, participanții primesc o diplomă acreditată care este recunoscută internațional.

„În ciuda contextului economic global, Continental continuă să se dezvolte la Sibiu, investind timp și resurse în programe de formare și calificare pentru tineri, care, mai apoi, au foarte mari șanse să fie recrutați de companie. Suntem într-o permanentă extindere a businessului”, a declarat Oswald Kolb, manager general al Continental Sibiu.

Pentru a susține creșterea de personal generată de astfel de programe și colaborări, Continental continuă să investească în extinderea locației. Anul acesta este plănuită inaugurarea a noi spații de lucru: Modulul 6 de producție și o nouă clădire, a treia, dedicată activităților de cercetare și dezvoltare.

Documente disponibile

Afișare mai multe Afișare mai puțineless