Sugestii
    Navigare directă la
      Știri
      24 ianuarie 2020

O mie de studenți se dezvoltă prin internship la Continental România

• Continental a investit peste un milion de euro în sprijinirea universităților din România
      • Aproximativ 1.000 de studenți au urmat stagii de internship în cadrul companiei în 2019
      • Peste 100 de angajați sunt implicați în susținerea învățământului universitar din Iași, Sibiu și Timișoara

Timișoara, 24 ianuarie 2020. Continental, companie tehnologică, a sprijinit financiar universitățile din România cu peste un milion de euro în ultimii 10 ani. Continental s-a implicat în renovarea spațiilor de învățământ (aule, holuri), precum și în susținerea universităților prin direcționarea sponsorizărilor către echipări de laboratoare, competiții studențești, cursuri și burse pentru studenți.

Parteneriatul cu universitățile este esențial: aproximativ o treime din cei 20.000 de angajați ai Continental în România sunt ingineri și specialiști IT în centrele de cercetare și dezvoltare ale companiei din Iași, Sibiu și Timișoara. Acest lucru înseamnă că toți dezvoltăm tehnologii inovatoare în domeniul automotive și punem viitorul în mișcare. Investim în educație și punem la îndemână lor tehnologii de ultimă generație deoarece contribuția lor este esențială pentru o mobilitate curată a viitorului, a spus Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental România.

Compania pus bazele unor parteneriate de lungă durată cu universități din întreaga țară, printre care Universitatea Politehnica și Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu, Universitatea din Craiova, Universitatea „Al. I. Cuza“ și Universitatea „Gh. Asachi“ din Iași, situate în orașele în care există locații Continental, precum și cu instituții de învățământ superior din întreaga țară. Spre exemplu, anul acesta, împreună cu universitățile partenere încep studii aprofundate pe Cybersecurity și Machine Learnin, Cloud Computing sau Big Data Management.

Peste 100 de angajați sunt implicați în susținerea de cursuri în laboratoare tehnice la universități din România. Temele abordate sunt diferite, ele vizează programare roboți, aplicarea conceptelor de programare în industria automotive, machine learning, Internet of Things, calcul toleranțe și analize, testare software, electronică etc.

Aproximativ 1.000 de studenți au participat la stagii de internship în cadrul companiei în 2019, în locațiile Continental din România.

Continental caută și pune în aplicare soluții prin care să atragem colegi noi în echipa Continental. Parteneriatele companiei cu universitățile din România oferă soluții pentru ocuparea pozițiilor disponibile în cadrul companiei, astfel susținem formarea studenților prin stagiatură în timpul verii, burse private și pregătirea lucrării de diplomă alături de specialiști Continental, a adăugat Andrea Erdei, Head of HR România.

Documente disponibile

Afișare mai multe Afișare mai puțineless