Sugestii
      Continental Fahnen
      Știri
      11 ianuarie 2016

Obiectivele anului au fost atinse cu siguranță: Continental s-a afirmat și în 2015 într-un mediu de afaceri exigent

• Furnizorul pentru industria de automobile publică date de referință preliminare aferente exercițiului financiar 2015
      • Cifra de afaceri crește cu 14 % la aproximativ 39,2 miliarde de euro
      • Indicele EBIT ajustat realizat în valoare de 4,4 miliarde de euro (marja 11,7 %)
      • Perspectiva pentru 2016: obiectivul creșterii cifrei de afaceri cu circa 5 %, la 41 miliarde de euro

Hanovra, 11 ianuarie 2016 Concernul Continental se poate mândri cu un exercițiu financiar 2015 de succes: cu o cifră de afaceri de aproximativ 39,2 miliarde de euro și cu o marjă EBIT ajustată de 11,7 %, compania și-a atins cu siguranță obiectivele anului.

„Creșterea noastră economică profitabilă și-a continuat cursul și în anul 2015 într-un mediu de afaceri în general exigent. Creșterea pieței din Europa și SUA ne-a ajutat să compensăm scăderea pieței în China, recesiunile puternice din Rusia și Brazilia, precum și declinul industriei materiilor prime. Am putut să ne bazăm încă o dată pe munca dedicată a celor peste 208.000 de angajați din întreaga lume”, a declarat Președintele Consiliului Executiv Dr. Elmar Degenhart luni, cu prilejul comunicării datelor de referință preliminare pe marginea „NAIAS” din Detroit, SUA.

„Pentru anul 2016 preconizăm o ușoară creștere a producției mondiale de autoturisme și autoutilitare ușoare cu masa totală de până la șase tone, de la aproximativ 88 la 89 de milioane de automobile în toată lumea. Estimăm o creștere a cifrei de afaceri de circa 5 % la aproximativ 41 de miliarde de euro. Dorim cu siguranță păstrarea marjei noastre ajustate EBIT la peste 10,5 %”, a adăugat Degenhart.

Continental prezintă indicatorii săi economici la 3 martie 2016, în cadrul unei noi conferințe de presă exclusiv digitale, pe teme financiare.

Documente disponibile