Sugestii
    Navigare directă la
      Știri
      10 decembrie 2020

Continental Anvelope instalează un nou sistem de tratare a emisiilor olfactive în fabrica din Timișoara

• Investiție de circa 4 milioane de euro în tehnologia pentru Oxidare Termică Regenerativă
      • Continental are peste 2.500 de angajați în fabrica sa de anvelope din Timișoara
      • Fabrica produce o gamă largă de anvelope pentru autoturisme și vehicule utilitare ușoare

Timișoara, 10 decembrie 2020. Continental Anvelope anunță instalarea unui nou echipament pentru tratarea emisiilor din zona de amestec cauciuc a fabricii sale de anvelope din Timișoara.

Noul echipament se numește RTO - Regenerative Thermal Oxidation (Oxidare Termică Regenerativă), și distruge compușii organici volatili (moleculele responsabile cu majoritatea mirosurilor) apăruți în cadrul procesului de producție, prin oxidarea lor la temperatură înaltă.

Noul echipament a costat circa 4 milioane de euro. Sistemul nou va avea cinci camera de ardere, și va avea capacitatea de a trata în jur de 120.000 metri cubi de aer pe oră.

„Sustenabilitatea este o direcție strategică pentru fabrica noastră de anvelope din Timișoara, și este un subiect pe care îl tratăm cu toată seriozitatea. Această investiție este parte din strategia noastră pentru dezvoltare durabilă. Continuăm să ne concentrăm pe eficiență, productivitate și protecția mediului”, a declarat Carlos Bernabé, director general al Continental Anvelope Timișoara.

Imediat după finalizare, echipamentul intra în etapa testării. Astfel, în primul trimestru al anului 2021 sunt planificate măsurători de emisii, împreună cu specialiști, pentru a evalua eficiența noului sistem. Acest nou echipament va înlocui sistemul instalat în 2015.

În cei 20 de ani de activitate în România, Continental Anvelope Timișoara a produs și livrat clienților săi din întreaga lume peste 250 de milioane de anvelope. Compania produce în capitala Banatului o gamă largă de anvelope, de la 13 la 20 de țoli, anvelope de înaltă performanță (Ultra High Performance), anvelope inovatoare pentru mașini electrice, precum și anvelope pentru vehicule utilitare ușoare.

Afișare mai multe Afișare mai puțineless