Sugestii
    Navigare directă la
      Știri
      07 martie 2018

Încununați de succes împreună – Continental plătește o primă către angajații din întreaga lume

• Continental implică toți angajații din întreaga lume în succesul companiei
      • Plata dividendelor crește cu 15%, până la un total de peste 170 de milioane de euro, față de 150 de milioane de euro în anul precedent
      • Angajații din Germania primesc 1.141 de euro
      • Plata primei de performanță se va efectua la mijlocul lunii aprilie 2018
      • Directorul departamentului de resurse umane din cadrul Continental, Dr. Reinhart: „Pentru noi este de la sine înțeles ca fiecare angajat să primească o recunoaștere a performanței sale”

Hanovra, 7 martie 2018. Compania de tehnologie Continental implică toți angajații din întreaga lume în succesul concernului pentru anul financiar 2017. Plata dividendelor crește cu circa 15%, până la un total de peste 170 de milioane de euro, aflându-se astfel cu aproximativ 20 de milioane de euro peste nivelul de 150 de milioane de euro din anul precedent. Distribuția către angajații eligibili va avea loc la jumătatea lunii aprilie a acestui an. În Germania, angajații primesc fiecare câte 1.141 de euro. Spre deosebire de alte companii, Continental nu a mai restricționat din 2004 cercul persoanelor eligibile la un anumit grup sau țară.

​​​​​​​

„2017 a fost un an de succes pentru Continental. Ceea ce am obținut, am obținut împreună. De aceea, pentru noi este de la sine înțeles ca fiecare angajat să primească o recunoaștere a performanței sale”, explică directorul departamentului de resurse umane, Dr. Ariane Reinhart. „Vedem asta și ca un semn de Solidaritate – una dintre cele patru valori ale companiei noastre, pe care le trăim zi de zi”, a mai adăugat ea.

Programul de participare la profit se bazează pe valoarea creată de companie, așa-numita Continental Value Contribution. În Germania, angajații, inclusiv ucenicii și studenții cu specializare duală, primesc o cotă de participare la profit pentru anul 2017 pe baza unui acord de societate la nivel de grup. „Fiecare angajat are contribuția sa la succesul Continental. Participarea tuturor la succesul companiei este nu numai corectă, ci și un semnal important și de apreciere pentru angajați. Astfel se motivează disponibilitatea de a propulsa Continental și în continuare spre mai bine”, a spus Frank Michael Hell, președintele consiliului de lucru al concernului.

Baza de calcul pentru contribuțiile virate variază de la țară la țară. Sunt luate în considerare atât reglementările legale, cât și cele contractuale, precum și eficiența economică. Pe această bază, suma per angajat, în funcție de țară, este fie de 1.141 euro, fie de 571 euro. Datorită creșterii numărului de angajați eligibili la nivel mondial, suma de plată pentru anul 2017 se situează cu puțin peste nivelul din anul precedent (1.056 euro, respectiv 528 euro). După anul 2015, aceasta este cea mai mare sumă plătită către angajați.

Documente disponibile

Afișare mai multe Afișare mai puțineless