Sugestii
    Navigare directă la
      Știri
      30 aprilie 2018

Vehiculele autonome create de studenți s-au întrecut la Continental Technical Competition

• Continental Sibiu a organizat cea de-a XI-a ediție a Continental Technical Competition
      • 46 de studenți de la nouă universități din țară au participat la eveniment

Sibiu, 30 aprilie 2018. Conducerea autonomă reprezintă unul dintre megatrendurile industriei automotive, care sunt de o importanță majoră pentru Continental. Un proiect care pune în valoare pasiunea și cunoștințele viitorilor specialiști în domeniu este Continental Technical Competition, eveniment desfășurat în Sibiu.

46 de studenți de la 9 universități din țară (Alba Iulia,  Brașov, București, Cluj Napoca, Craiova, Suceava și Târgu Mureș) au luat parte săptămâna trecută la cea de a XI-a ediție a Continental Technical Competition. Ei au fost împărțiți în 17 echipe care, timp de patru luni s-au pregătit pentru a crea un robot sau vehicul autonom capabil să recunoască o serie de coduri QR, să urmeze linia unui traseu și să semnalizeze parcurgerea unor puncte de control.

Competiția, organizată anual de Continental Sibiu, a avut loc la Biblioteca Universității „Lucian Blaga”, iar echipele au descoperit orașul într-un mod inedit: prin intermediul unei mese de concurs care a reprezentat diferite zone ale Sibiului.

„Și anul acesta ne-am bucurat să vedem studenți pasionați, creativi, cu adevărat interesați de tehnologie. Aceștia sunt tinerii pe care ni-i dorim ca viitori angajați. Prin intermediul evenimentelor de acest gen dorim să creăm pentru studenți mediul ideal în care să își testeze cunoștințele, spiritul de echipă și încrederea în forțele proprii. Dacă toate acestea au loc și în cadrul unei teme ce rezonează cu unul din cele mai importante trenduri in automotive – conducerea autonomă – e cu atât mai interesant”, a declarat Dr. Liviu Bălan, coordonatorul centrului de cercetare și dezvoltare al Continental Sibiu.

Compania a oferit premii în bani primelor trei echipe cu cele mai bune rezultate obținute. Astfel, câștigătorii competiției din acest an sunt:

• Locul I, 1.500 de euro: echipa Heptacube – Universitatea Sapientia, Tg. Mureș
      • Locul II, 1.000 de euro: echipa Mananog - Universitatea Sapientia, Tg. Mureș
      • Locul III, 500 de euro: echipa ZBS – Universiteatea Politehnică, București

Continental Sibiu a investit peste 320 de milioane de euro din 2003 până în prezent. La Sibiu sunt produse anual în jur de 33 de milioane de unități electronice de control. Unele dintre produsele dezvoltate, testate și produse în Sibiu sunt sistemele inteligente de frânare, sisteme de asistare la condus sau pedala de accelerație care limitează viteza în cazul detectării unui obstacol.

Documente disponibile

Afișare mai multe Afișare mai puțineless