Suggestions
  Go directly to

   Primeni znanje i stekni iskustvo!

   Ako si student završne godine fakulteta ili master studija, sigurno razmišljaš o početku svoje karijere.
   Počni u našoj fabrici!

   ContiMotion je program plaćenog stručnog osposobljavanja u okviru kojeg ćeš  dobiti priliku da stekneš znanja u praksi uz mentorstvo. Tvoje radno vreme će biti osam sati svakog radnog dana, a trajanje ovog programa je šest meseci uz mogućnost produžetka.

   Šta je ono što te očekuje u sklopu programa prakse?

   • Praktično znanje
   • Rad sa najsavremenijim tehnologijama
   • Internacionalno radno okruženje
   • Podrška mentora
   • Mogućnost ugovora o radu

   Zanima te kako izgleda praksa u fabrici #Continental_NoviSad?
   U nastavku pročitaj iskustva naših koleginica i kolega.

   Praksa kao odlična prilika za primenu znanja

   Kada sam došao u Novi Sad, Continental je u ovom gradu imao svoj istraživačko-razvojni centar. Pratila ga je odlična reputacija, tako da sam otvaranje fabrike #Continental_NoviSad video kao odličnu priliku da se prijavim i primenim sve što sam naučio na fakultetu. Oduvek me je zanimalo industrijsko radno okruženje.

   Pozitivni utisci kolega sa prakse bili su mi dodatna motivacija da se prijavim za poziciju Planer procesa proizvodnje – Praktikant. Uvodni intervju je bio zanimljiv, kao i drugi krug. Kolege su bile nasmejane i prijatne, tako da nisam imao nikakvu tremu.

   Prvi radni dani protekli su u upoznavanju sa radnim okruženjem, kolegama i procesima. Ono što me je posebno iznenadilo je to što sam odmah bio uključen u projekte, tako da mi je to bio prvi znak da praksa neće biti formalnost. Imam odličan odnos sa kolegama kako u timu, tako i van njega. Svi su spremni da pomognu i odgovore na sva moja pitanja. Komunikacija je otvorena na svim nivoima i dopada mi se što ne postoji razlika u načinu komunikacija među kolegama na hijerarhijski različitim pozicijama. U fabrici #Continental_NoviSad fokus je na ljudima, njihovoj edukaciji i napretku.

   Iako sam student na praksi, putovao sam sa timom inženjera u Kinu. Ovo putovanje je bila odlična prilika da se bolje upoznam sa procesima i imao sam priliku da budem u društvu iskusnih ljudi, koji su mi preneli dosta korisnog znanja.

   Kako izgleda rad sa mentorom?

   Aleksandar je došao u našu fabriku na praksu, a njegov razvojni put vodio je i pratio kolega Jovan. U čemu su najveće prednosti ContiMotion prakse iz ugla studenta i mentora, pročitaj u nastavku.

   Aleksandar
   Vođa projekta za plasiranje novih proizvoda Junior

   “Od prvog dana prakse bili smo uključeni u projekte, a Jovanova podrška bila je konstantna. Najviše cenim vreme koje je izdvajao za nas i strpljenje da odgovori na svako pitanje. Moju motivaciju dodatno su ojačale njegova želja i posvećenost. 

   Dopalo mi se to što je Jovanu, kao mladom inženjeru, data prilika da vodi neke od najvažnijih projekata i to mi je poslalo jasnu poruku da Continental podržava mlade talente. Prilika da budete okruženi najboljim inženjerima i najmodernijim tehnologijama, koji su spremni da dele svoje znanje je jedna od najvećih prednosti prakse .”

   Jovan
   Menadžer za plasiranje novih proizvoda – Senior

   “Priliku da budem mentor sam odmah rado prihvatio jer smatram da je odličan način za razvoj karijere na polju mentorstva i liderstva. Imao sam veliku želju da podelim svoje znanje i iskustvo sa mladim kolegama. Za studente smatram da je najbitnije da imaju veliku želju, sve ostalo je na nama mentorima i okruženju. Važno je da znaju da imaju pravo na greške, jer su one sastavni deo razvoja."