Suggestions
  Go directly to
   Show debuts at Fensterbau Frontale
   New Surface Materials from Continental Connect the Interior and Exterior of Buildings
   Agriculture in Transition
   Farmers want sustainable change, but do not feel sufficiently prepared for the transformation of their Industry.
   Test Facility, which is Unique Worldwide
   Continental celebrates one million trips on its unique, fully automated tire braking test facility

   Rad u našoj fabrici

   U fabrici #Continental_NoviSad proizvodimo instrument table za vozila i sisteme za prikazivanje informacija i multimedijalnog sadržaja na ekranima. Radimo sa najsavremenijim tehnologijama i naša proizvodnja je automatizovana. 

   Naše radno okruženje sastoji se od open space-a i proizvodnog pogona, a zaposleni su raspoređeni u zavisnosti od pozicija na kojima rade.

   U nastavku možeš pročitati šta je ono što naši zaposleni imaju da kažu o svom radu i radnom okruženju.

   Od inženjera do vođe tima

   Nakon 8 godina iskustva u automobilskoj industriji, odlučio sam da se prijavim za poziciju Inženjera kvaliteta u fabrici #Continental_NoviSad.

   Moja očekivanja su bila visoka jer sam znao da je Continental jedan od lidera u ovoj sferi, a čuo sam i dosta pozitivnih iskustava od kolega. Izgradnja novog sistema, sa visoko tehnološkim proizvodom i novim tehnologijama bili su dodatna motivacija. Od početka sam bio uključen u projekte, a faza razvoja u kojoj se nalazi fabrika pružila mi je odličnu priliku za rast, kako lični, tako i poslovni. Na poziciji Inženjera kvaliteta, bio sam zadužen za praćenje procesa i proizvodnje, interne reklamacije i praćenje ključnih indikatora. Imao sam priliku da idem i na dodatne edukacije, što je upotpunilo moj profesionalni razvoj.

   Posle određenog vremena sam napredovao na poziciju Vođa tima kvaliteta, gde se fokus mog posla pomerio sa procesa na tim. Radim na organizaciji tima i ostvarenju zajedničkih ciljeva. Ima dosta prostora za razvoj i to je ono što treba iskoristiti. Konstantno širenje tima donosi i nove izazove, ali svi smo usmereni na kreiranje timskog duha, kako bismo sa lakoćom rešavali probleme i unapređivali procese.

   U fabrici #Continental_NoviSad posebno mi se dopada to što je komunikacija otvorena na svim nivoima. Međuljudski odnosi su odlični, atmosfera je prijatna za rad. Koleginice i kolege su uvek spremne da pomognu.

   Kako izgleda karijerni "sprint"?

   Kada sam posle sedam godina rada u automobilskoj industriji želela da promenim posao, znala sam da neću menjati industriju zbog dinamike i tehnoloških inovacija. Continental kao lider u ovoj sferi bio je moj logičan izbor. 

   Međutim, prvi dan je doneo potpuno iznenađenje jer se do tada nisam susretala sa automatizovanim procesima. S obzirom na to da nisam neko ko lako odustaje, u slobodno vreme trčim polumaratonske trke i ne odustajem pre cilja, ovo me je motivisalo da dodatno učim od iskusnijih kolega, što je rezultiralo brzim napredovanjem na poziciju Vođe SMT linije.

   Fabrika #Continental_NoviSad se brzo razvija, tako da je ovo odlična prilika i za naš razvoj, kako lični, tako i poslovni. To je nešto što treba iskoristiti, tako da sam pristala da “trčim” sprint, iako nije moja disciplina. Posvećenost i predanost radu je nešto što se izuzetno ceni i vrednuje, tako da, za razliku od polumaratona gde imate veliku udaljenost do cilja, ovde možete brzo da ostvarite cilj, ukoliko ste spremni da date svoj maksimum. Proces proizvodnje displeja je automatizovan, a konstantno učenje se podrazumeva.

   Na poziciji Vođe SMT linije svakodnevno osluškujem potrebe svog tima, trudim se da izgradim odnos poverenja i međusobne podrške. U odnosu prema kolegama uvek počinjem od sebe, trudim se da brzo rešimo sve probleme na koje naiđemo.