Suggestions
  Go directly to

   Rad u našoj fabrici

   U fabrici u Subotici bavimo se proizvodnjom cevi i creva, koja omogućuju protok različitih tipova fluida i tečnosti u automobilima, kao i u komercijalnim i industrijskim vozilima.

   Proizvodni pogon fabrike prostire se na 21317m2, dok u fabrici radi oko 1400 zaposlenih. Na mesečnom nivou proizvedemo 1.000.000 gotovih proizvoda koji pronađu put do naših kupaca.

   U nastavku možeš pročitati šta je ono što naši zaposleni imaju da kažu o svom radu i radnom okruženju.

   Raditi posao koji voliš

   Ferenc je deo našeg tima već deset godina. U daljem tekstu podelio je svoj put i najznačajnije trenutke:

   „Dobar je osećaj pripadati jednom uspešnom timu, imati lepo radno okruženje, pozitivne kolege i odličnu saradnju sa svim sektorima. Naravno, Continental je poslodavac za kojeg je zadovoljstvo raditi. Najveći izazov u prethodnih 10 godina je bilo zaposliti se ovde i opravdati rad za svetski poznat brend u automobilskoj industriji. Zaposlio sam se 2012. godine kao Operater u proizvodnji. Nakon 6 meseci je bio potreban Tehničar u proizvodnji, pa sam odlučio da se prijavim i da započnem razvoj svoje karijere. Kao Smenovođa sam počeo da radim 2013, a godinu dana nakon toga sam dobio ponudu da postanem Supervizor proizvodne linije. 2014. godina je ta koja je kompletno promenila moj razvoj u kompaniji na ovoj poziciji, jer sam počeo da vodim 65 zaposlenih, dok ih sada u mom timu ima 210. 

   Tokom ovih 10 godina, promenio se i Continental: sa jedne proizvodne linije smo porasli na šest i smatram da je to rezultat dobre saradnje sa našim kupcima, koji imaju poverenja u nas. Velika je promena i na polju zaštite na radu, pošto je broj povreda smanjen na minimum. Povećan je broj zaposlenih, konstantno rastemo, a dešava se i velika promena u tehnologiji koju koristimo i u primeni sve većeg broja automatizovanih rešenja. 

   Ono što ću uvek pamtiti jeste reklamacija od našeg kupca, 2013. godine, kada je proizvodnja bila zaustavljena. Supervizor i ja smo zajedno bili zaduženi da rešimo problem i ponovo uspostavimo rad. Uspeli smo u tome, a od Direktora sam dobio poklon i zahvalnicu i rekao mi je: „Ferenc, hvala puno, jako sam zahvalan što ste deo našeg tima.“ To je bila rečenica koja me je motivisala i obećao sam sebi da ću se uvek truditi da završim svoje zadatke i da na svojoj lestvici stignem što više.“

   Pokloni svojim prijateljima novi posao

   Dejanu je preporuka prijatelja navela da potraži posao u fabrici u Subotici kao Operater u proizvodnji, a nakon toga su njenih pet godina u karijeri obeležile dve stvari: učenje i dobar tim sa kojim radi.

    „Čula sam dosta pozitivnih stvari o kompaniji od poznanika i prijatelja koji rade u fabrici u Subotici. Pored toga sam i pročitala da firma ima dobru reputaciju, da su ljudi uvek spremni da izađu u susret i da pomognu. Bilo mi je važno da je atmosfera pozitivna i da je u pitanju prijateljsko radno okruženje u kojem je omogućeno usavršavanje ljudi. Stoga sam i sama poželela da budem deo ovoga tima.

   Najveći izazov za ovih pet godina su bili proizvodi koji treba da budu isporučeni kupcu. S obzirom da fabrika dobro posluje i da se obim posla povećava, samim tim je za mene izazovno da li će sve biti u redu i da li ćemo uspeti da uradimo sve na vreme. Tu je ključna pomoć iskusnijih kolega koji nisu prvi put u ovakvim situacijama. Pored fokusa na posao, mi smo tim u kojem vlada pozitivna energija, često se smejemo i dobro smo raspoloženi. To je nešto što nam omogućava da na kraju smene imamo dobre rezultate. 

   Kada pogledam unazad, mislim da sam se za ovih pet godina dosta promenila. Najviše sam ponosna na to što mogu da pomognem i radim na različitim operacijama na mojoj proizvodnoj liniji. Kroz obuke koje sam prošla, naučila sam da radim na velikom broju mašina i da poznajem proizvodni proces od početka do kraja. Praksa jeste ključ za dobro obavljanje posla, ali bez teorijske osnove ne postoji profesionalizam. Iako sam dosta toga naučila za ovih pet godina rada, verujem da učenje nikada ne prestaje i zbog toga želim da i u budućnosti ulažem u sebe i u svoje usavršavanje.“