Suggestions
  Go directly to

   Od prakse do zaposlenja. Saznaj sve o ProDrive®-u

   PRODRIVE® je program plaćene prakse u Continental-u u Subotici, koji je namenjen studentima završnih godina osnovnih i postdiplomskih studija, kao i onima koji su nedavno završili fakultet.

   Program traje između 6 i 9 meseci i podrazumeva puno radno vreme u kompaniji. Sprovodi se u jednom od ponuđenih sektora, a kandidati sami vrše izbor jednog sektora u kojem će provesti praksu.

   Uloga mentora ogleda se u tome da kontinuirano prati i ocenjuje razvoj praktikanata, dok podršku u svakodnevnom radu pruža Conti buddy. Tokom programa postoji i individualni projekat, dodeljen od strane mentora. Nakon završenog programa prakse postoji mogućnost prvog zaposlenja u Continental-u u Subotici.

   Koje uslove treba da ispuniš kako bi se prijavio/la na praksu:
   › Da si student/kinja završne godine fakulteta osnovnih ili postdiplomskih studija ili da si nedavno diplomirao/la
   › Da poseduješ srednji nivo poznavanja engleskog jezika (B2 nivo)
   › Da poznaješ rad u MS Office paketu
   › Iskustvo nema presudni uticaj, ipak korisno je da imaš barem kratko iskustvo u poslovnom okruženju.

   Deveta po redu generacija studenata privodu kraju program prakse. Ukoliko tražiš neograničene prilike za uspeh u svojoj karijeri, prati nas. Više informacija o prijavi očekuj u narednom periodu.

   U svakom trenutku možeš nam pisati putem elektronske pošte ljudski.resursi@continental.com i pitati nas sve što te zanima u vezi sa praksom.

   U nastavku pročitaj iskustva sa prakse.

   Važnost mentorskog odnosa tokom trajanja prakse

   Svakog polaznika našeg programa prakse ProDrive® na početku očekuje i dočekuje mentor . U čemu se tačno ogleda uloga mentora i zašto je mentorstvo onaj tajni sastojak koji pravi razliku, pitali smo našu koleginicu Merlinu, s obzirom na njeno bogato mentorsko iskustvo.

   „Za mene je mentor taj koji pruža podršku, kao i motivaciju polazniku prakse. S obzirom da je za većinu polaznika, program prakse potpuno novo iskustvo, veoma je bitno da imaju podršku mentora, kako bi lakše prošli kroz program i znali da nisu sami na tom putu. Uloga mentora ogleda se u tome da prenese znanja na novog polaznika, uz prilagođene metode obučavanja, tako da na kraju prakse polaznik može samostalno da obavlja sve aktivnosti.

   U prethodnih periodu, imala sam priliku da nekoliko puta budem mentor kao deo različitih programa, kako u sklopu ProDrive® programa, tako i u internim programima. Za mene kao mentora je ujedno i izazov i motivacija da prenesem znanja drugome. Naravno da je poseban osećaj kada prenesena znanja rezultiraju uspehom u praktičnom radu, pa samim tim i uloga mentora dobija svoj smisao.”

   Praksa kao prilika za sticanje novih znanja i prvog radnog iskustva

   Sanja je bila polaznica osme generacije ProDrive® programa prakse, a nakon šest meseci trajanja prakse dobila je priliku da se zaposli u našoj fabrici. Kada smo je pitali šta je njoj bilo najvažnije tokom trajanja prakse, odgovor je bio: Podrška! Sanjine utiske o programu prakse pročitaj u nastavku:

   „ProDrive® praksa u Continental-u je program koji je osmišljen da nas uvede u prvo radno iskustvo. Kroz sve izazove sam prošla zajedno sa grupom kolega koji su počeli isti dan kao i ja. Tokom trajanja prakse svi smo se međusobno podržavali i delili ono što smo naučili. Pored HR tima koji nas vodi, naših mentora i buddy-ja, uvek smo imali kome da se obratimo za podršku. Najviše mi je značilo što imam vremena za navikavanje na sve što posao nosi i svima bih zbog toga preporučila ovaj program.

   Ovaj program mi je doneo mnogo znanja i omogućio da bolje razumem svoje snage, ali i polja za unapređenje. Dinamika same kompanije i prakse donosi mnogo iskustva u svakoj oblasti života, tehničkog i organizacionog znanja, komunikacionih veština, i moje najdraže - razvoja timskog duha.“