Sugestii
    Navigare directă la
      Știri
      21 septembrie 2022

WinterContact TS 870 P de la Continental a primit cel mai bun punctaj la testul pentru anvelope de iarnă efectuat de auto motor sport

• WinterContact TS 870 P obține cel mai bun punctaj dintre opt concurenți
      • Auto motor și sport: anvelope este bine echilibrată pe carosabilul umed, cu distanțe scurte de frânare, neutră, precisă și cu aderență
      • Compusul Cool Chili reduce rezistența la rulare, consumul de carburant și emisiile CO²
      • Fabrica de anvelope din Timișoara produce și WinterContact TS 870 P

Hanovra (Gemania), Timișoara (România), septembrie 2022. Auto motor und sport a acordat anvelopei WinterContact TS 870 P calificativul „foarte bună” la cel mai nou test al său (numărul 20/2022). Experții au testat opt anvelope de iarnă de dimensiunea 245/45 R19 102 V/W potrivite pentru o gamă largă de autovehicule sedan, coupé, sau SUV. Vehiculele de test au fost un Audi A6 Quattro și un Audi A7 Quattro. Echipa editorială a publicației germane a analizat profilurile anvelopelor de iarnă oferite de branduri europene, asiatice și americane și le-a testat pe un total de 13 categorii - inclusiv manevrabilitatea, rezistența la rulare și frânarea. La criteriul de testare „Mediu înconjurător”, WinterContact TS 870 P a obținut un punctaj de 9,4 din cele zece puncte posibile, iar la criteriul „Rezistență la rulare”, anvelopa Continental a obținut cel mai bun rezultat dintre toate cele opt anvelope de iarnă testate. „Manevrabilitate foarte ușor de controlat pe zăpadă cu rezerve ample” scriu experții în testare de la auto motor und sport.

Modelul este produs și în fabrica de anvelope din capitala Banatului. În cei peste 20 de ani de activitate Continental Anvelope Timișoara a produs și livrat către clienții săi la nivel global peste 240 milioane de anvelope. Compania produce în capitala Banatului o gamă largă de anvelope pentru automobile și vehicule utilitare ușoare, cu dimensiuni între 13 și 20 de țoli, în linie cu cerințele pieței, incluzând anvelope de înaltă performanță (UHP - Ultra High Performance), anvelope inovatoare pentru automobile electrice, precum și anvelope pentru vehicule comerciale ușoare (VAN).

WinterContact TS 870 P pentru autoturisme și SUV-uri de la clasa de mărime medie în sus

Cu WinterContact TS 870 P, Continental înlocuiește progresiv modelul său de succes, TS 850 P. La WinterContact TS 870 P, Continental se bazează pe un compus avansat Cool Chili și pe canelurile Hydro Groove. Pentru a îmbunătăți siguranța pentru șoferii care montează anvelope mai late, dezvoltatorii au deviat de la profilul obișnuit în V. În schimb, Continental a optat pentru un design mai stabil și pentru patru caneluri mari pe întreaga circumferință între rândurile de blocuri ale benzii de rulare de pe WinterContact TS 870 P.

Această structură inovatoare a benzii de rulare, care diferă și ea semnificativ de predecesoarea sa, prezintă avantaje evidente, mai ales în condiții de carosabil umed, deoarece elimină foarte rapid apa de pe suprafața de contact, contribuind la scurtarea distanțelor de frânare și oferind o apărare foarte sigură împotriva temutei acvaplanări.

Comparativ cu modelul precedent, care și-a demonstrat eficiența, dezvoltatorii au îmbunătățit frânarea pe carosabilul umed cu 4%, iar capacitățile în ceea ce privește acvaplanarea cu 8% - fără a sacrifica performanța la alte capitole. De asemenea, merită o mențiune specială frânarea pe gheață (creștere de 5%), manevrabilitatea pe carosabilul uscat (creștere de 6%) și manevrabilitatea pe zăpadă (creștere de 6%). Din punct de vedere ecologic, noua anvelopă de iarnă de la Continental este la fel de convingătoare. Rezistența sa la rulare a fost îmbunătățită cu două procente, iar durata de viață a anvelopei chiar cu 16%.

Gama de produse include inițial 52 de articole pentru jante cu diametrul între 16 și 21 de inch, cu secțiuni transversale ale anvelopei de la seria 35 până la 65 și cu lățimi de la 205 la 255 de milimetri - inclusiv multe cu nervuri de protecție a jantei și/sau marcaje XL pentru o capacitate de încărcare sporită. Vitezele aprobate ajung până la 270 km/h. Aceasta face din WinterContact TS 870 P soluția ideală pentru înlocuirea anvelopelor la vehiculele sedan, SUV și sport. Datorită proiectării sale, construcția stabilă face ca anvelopa să ofere performanțe bune și la vehiculele mai grele cu propulsie electrică.

Continental dezvoltă tehnologii și servicii inovatoare pentru mobilitatea sustenabilă și conectată a oamenilor și a bunurilor acestora. Compania cu profil tehnologic fondată în 1871 oferă soluții sigure, eficiente, inteligente și accesibile pentru autovehicule, mașini, trafic și transport. În anul 2021, Continental a realizat vânzări de 33,8 miliarde de euro și are în prezent peste 190.000 de angajați în 58 de țări și piețe. În data de 8 octombrie 2021, compania și-a sărbătorit cea de-a 150-a aniversare.

În perioada 1999 - 2021 Continental a investit peste 2 miliarde de euro în activităţile din România. Toate cele trei domenii de activitate ale companiei sunt reprezentate în România. Continental deţine șase unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab şi Iaşi. Compania are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. La finalul anului 2021, Continental avea peste 17.500 de angajaţi, din care peste o treime reprezentată de ingineri și informaticieni și va continua să angajeze în funcție de viitoarele proiecte.

Documente disponibile

Miodrag Hojda

Purtător de cuvânt Continental România

Klaus Engelhart